BBŞT'ye 4 yeni ödül

  • 0
  • 968
Yazı Boyutu:

Sahnelediği oyunlar ve yetiştirdiği oyuncular ile ulusaldüzeyde adından söz ettiren, yurtiçinden ve yurtdışından birçok festivale davetedilen Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu(BBŞT), 4 yeni ödül aldı. Bugüne kadarpek çok ödül alan BBŞT, Bostanlı Rotary Kulübü tarafından da yeni ödüllerleonurlandırıldı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, tiyatronun gelişmesinedestek vermeye devam edeceklerini söyledi 

BornovaBelediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT), hem sahneye koyduğu oyunlar hem deyetiştirdiği oyuncularla Bornova’nın ve İzmir’in gururu olmaya devam ediyor.Her yıl en az 2 ana kadro oyunuyla seyircilerin karşısına çıkan BBŞT ödüllerede doymuyor. BBŞT son olarak Bostanlı Rotary Tiyatro Ödülleri’nde dört daldaödül aldı. Bu yıl ilki düzenlenen Bostanlı Rotary Tiyatro Ödülleri, 11 kişilikjürinin bir yıllık titiz çalışması neticesinde ödenekli tiyatrolar ve özeltiyatrolar olmak üzere iki ayrı grupta 16 kategoride dağıtıldı. 

BBŞT'den EnBaşarılı Dramaturg kategorisinde “Cadı Kazanı” oyunu ile Arzu Söğüt, EnBaşarılı Koreografi “Tom, Dick ve Harry” oyunu ile Ayşegül Sünetçioğlu, EnBaşarılı Dekor Tasarımı “Cadı Kazanı” oyunu ile İlker Şahin ve En BaşarılıYardımcı Erkek Oyuncu ödülü “Cadı Kazanı” oyunuyla İbrahim Güngör ödüle layıkgörüldü.  

BBŞThazırladığı repertuarla tiyatroseverlerin ilgisini kazanırken diğer yandan daher yaştan yaklaşık 400 kursiyere tiyatro eğitimi veriyor. Tiyatro eğitimi birdönemde yaklaşık 8 ay sürüyor. Bornova Merkez'in yanısıra Çamdibi ve Mevlana'daverilen eğitimin sonunda kursiyerler bir de oyun çıkartıyorlar. Amatörlerdenoluşan ilköğretim, lise ve yetişkin gruplarının hazırladığı oyunlar her yıl, BornovaBelediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi Sevda Şener Sahnesi, Ayfer FerayAçıkhava Tiyatrosu ile Çamdibi Nedret Güvenç sahnesinde seyirci ile buluşuyor. 

Bornova’nınkültür alanında öncü bir ilçe olduğunu hatırlatan Bornova Belediye BaşkanıOlgun Atila, “Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu başarılı performansı ilesadece ilçemizin değil tüm İzmir’in gururu oldu. Aldıkları ödüller de bununkanıtı oluyor. Biz başta BBŞT olmak üzere sanatın tüm dallarına destek vermeyedevam edeceğiz” dedi.  

Bu yılsahnelenecek kursiyer oyunlarının programı şöyle: 
- KeşanlıAli Destanı  Sevda Şener Sahnesi 30-31Mayıs 6-7 Haziran Saat:20.00 1-8 Haziran Saat:19.00
- HayvanlarToplantısı Nedret Güvenç Sahnesi 14-15 Haziran Saat 14.00 ve 16.00
- Üç Kuruşİçin Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu 20-23-24-25-26-27 Haziran Saat:21.00
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sanat ve ideoloji konuşuldu

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

Arşiv