BBŞT yeni sezonda 5 oyunla seyirci karşısına çıkıyor

  • 0
  • 482
BBŞT yeni sezonda 5 oyunla seyirci karşısına çıkıyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Sahnelediği oyunlar ve yetiştirdiği oyuncular ile ulusal düzeyde adından söz ettiren, yurtiçinden ve yurtdışından birçok festivale davet edilen Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT), Eylül Ayı’nda yeni sezonu açıyor. BBŞT, yeni sezonda 5 ana kadro oyunuyla seyirci karşısına çıkacak. Bu yıl BBŞT oyunları; Büyükpark içindeki Uğur Mumcu Kültür Merkezi Sevda Şener Sahnesi,  Çamdibi Pazaryeri Sosyal Tesisleri Nedret Güvenç Sahnesi ve Altındağ Kültür Merkezi Sahnesi’nde izlenebilecek. BBŞT, Altındağ Sahnesi için Türkiye'de tiyatro alanında yeni uygulanmaya başlanan bir teknik olan mapping animasyon tekniğini kullanacak.

Bornova Belediyesi bünyesinde 20 yıldır faaliyet gösteren Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT), hem sahneye koyduğu oyunlar hem de yetiştirdiği oyuncularla Bornova’ya ve İzmir’e gurur yaşatıyor. Yeni sezona Eylül ayı içinde başlayacak olan BBŞT bu yıl 5 ana kadro oyunuyla seyircilerle buluşacak.

Yeni oyunlar hazırlanıyor
Geçen sezon sahnelenen "Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü" ve "Kral Lear" bu sezon da sahnelenecek oyunlar arasında. Öte yandan bir çocuk oyunu olmak üzere 3 yeni ana kadro oyunu da sahnelenecek.
Bu yıl BBŞT oyunları; Büyükpark içindeki Uğur Mumcu Kültür Merkezi Sevda Şener Sahnesi,  Çamdibi Pazaryeri Sosyal Tesisleri Nedret Güvenç Sahnesi ve Altındağ Kültür Merkezi Sahnesi’nde izlenebilecek.

Mapping Animasyon Tekniği Altındağ’da
Eylül ayında sezonu çocuk oyunu ile açacak olan BBŞT, Altındağ Sahnesi için Türkiye'de tiyatro alanında yeni uygulanmaya başlanan bir teknik olan mapping animasyon tekniğini kullanacak.
"Küçük Denizkızı" ismiyle sahnelenecek oyunda özel tasarlanmış projeksiyon sistemiyle oyuncular ve animasyonu birleştirilerek görsel bir şölen sunulacak.  Denizler altının büyülü dünyasının masalsı bir dille seyirciye anlatıldığı ve bütün ana kadro ekibinin de dahil olacağı oyunun metnini ise  BBŞT dramaturgu Arzu Söğüt yazdı. Oyunun yönetmenliğini iese Onur Erdoğan yapacak.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Kuruluş yıldönümüne özel

Arşiv