Beaujolais Nouveau kutlandı

Fransa’da bir ritüel olan ve Her yıl Kasım’ın 3. Perşembesi bütün dünyada festivallerle kutlanan geleneksel Fransız Bayramı Beaujolais Nouveau,Fransa Büyükelçisi Charles Fries himayesinde, Türk- Fransız Ticaret Derneği ve İzmir Fransız Konsolosluğu ve İzmir Fransa Fahri Konsolosu Zeliha Toprak işbirliğiyle gerçekleşti.

  • 0
  • 971
Beaujolais Nouveau kutlandı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Fransa’da bir ritüel olan ve Her yıl Kasım’ın 3. Perşembesi bütün dünyada festivallerle kutlanan geleneksel Fransız Bayramı Beaujolais Nouveau,Fransa Büyükelçisi Charles Fries himayesinde, Türk- Fransız Ticaret Derneği ve İzmir Fransız Konsolosluğu ve İzmir Fransa Fahri Konsolosu Zeliha Toprak işbirliğiyle gerçekleşti.
İzmir Fransa Konsolosluğu’nda Türk-Z Fransız Ticaret Derneği, Kavaklıdere, Sodexo, Citroen, Arkas, Groupe Atlantic, Uludağ, Kartesis, Crocodily desteğiyle düzenlenen etkinliğe İstanbul Fransa Başkonsolos Yardımcısı Daniel Droz Vincent, Türk- Fransız Ticaret Derneği Başkanı Raphael Esposito, İzmir’de yaşayan Fransız vatandaşları, fahri konsoloslar ve iş dünyasından kalabalık bir davetli katıldı.

İstanbul Fransa Başkonsolos Yardımcısı Daniel Droz Vincent, İzmir’de düzenlenen Beaujolais Nouveau etkinliğinde bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek başladığı konuşmasında İstanbul Fransa Başkonsolosluğu'ndaki görevine geçtiğimiz yaz başladığını ve İstanbul dışındaki ilk ziyaretini Türkiye’nin üçüncü büyük şehri ve İstanbul'dan sonra ikinci ekonomi merkezi olan İzmir'de yapmak istediğini, dolayısıyla böyle güzel bir vesileyle bu akşam, İzmir’de bulunmaktan çok mutlu olduğunu söyledi. Vincent, “İzmir de İstanbul gibi zengin bir kültürel mirasın mozaiğinden oluşmuş bir şehir. Benim Türkiye denince aklıma gelen fikri temsil ediyor. 2 kıta arasında hem bir kavşak, hem de önemli bir nokta. Yönünü batıya azimle çevirmiş, ekonomik ve kültürel gücüyle geleceğe bakan ve antik çağa uzanan, tutku dolu tarihiyle beslenen şehir. 70 kilometre ötede dünyanın 7 harikasından biri bulunuyor. Bu dahilik, modernlik gelenek ve dünyaya açıklık kombinasyonu, biraz da Beaujolais Nouveau ruhunu oluşturur. Kasım ayının üçüncü perşembe günü tüm dünyada satışa sunulan bu yeni şarap Beaujolais Nouveau aynı zamanda gelenekle modernlik alaşımı sayesinde kendi tarzında, beğenilen birçok Fransız tarifini uygulamada büyük başarı elde etmiştir.Gelenek, diyorum çünkü kökeni, denetimli bir isimle tanınmış bilgi ve becerinin korunması ve değerlendirilmesi sözkonusudur. Tüm dünyadaki şarap severlerin beğenisini kazanan bir modanın yayılmasında vesile olması sebebiyle de Modernlik’e dokunur. Üretiminin yarısı ihraç edilmektedir. Bu dünya pazarını fethetmeden önce ilk başarılarını Paris’te kazandı. Dolayısiyle küçük Paris diyebileceğimiz İzmir de bunu kutlamak üzere toplanmak, gayet doğaldır” dedi.

Türk- Fransız Ticaret Derneği Başkanı Raphael Esposito ise Türk- Fransız Ticaret Derneği olarak 16 yıldan beri gerçekleştirdiği ve 200 kişiye ev sahipliği yaptığı Beaujolais Nouveau gecesinin 11 yıldan beri Kavaklıdere Premiur ile eşleşerek Türk- Fransız Kutlamalarındaki en önemli yerini aldığını belirtti.  Konuşmaların ardından Şarap fıçısına saplanan musluktan Türk- Fransız Ticaret Derneği Başkanı Raphael Esposito tarafından kadehlere doldurulan şaraplar hep birlikte kaldırıldı.

Fotoğraf Galerisi
YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bu kermes çocukların geleceği için

Coşkulu Bahar Festivali

Bu konser Çocuk acil ve yoğun bakım için

Birinci Yılda 14 yeni üye

Soylu’ya Vefa Gecesi

Tağıl, Gabon Fahri Konsolosu

Arşiv