"Beautiful" tüm dijital platformlarda

İtalyan aktör, model, şarkıcı ve moda tasarımcısı Michele Morrone, oyunculuk ve şarkıcılık kariyerini kısa sürede uluslararası boyuta taşıdı.

  • 0
  • 2.355
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İtalyan aktör, model, şarkıcı ve moda tasarımcısı Michele Morrone, oyunculuk ve şarkıcılık kariyerini kısa sürede uluslararası boyuta taşıdı.

“365 Days” filmindeki Don Massimo Torricelli rolüyle geniş kitlelerce tanınan Michele Morrone, Güney İtalya bölgesi Apulia'da büyüdü. Dört çocuğun en küçüğü olan ve geniş ailesinde sanatçı olarak kariyer yapan tek kişi olan Morrone Roma'da yaşıyor.

365 Days filminin gösteriminin ardından, bir gecede 2 milyon yeni takipçiye uyandım ve şu an sokakta yürüyemiyorum” diyen Morrone aynı zamanda The Beatles, The Rolling Stones, Elvis Presley, Beethoven ve Chopin'den esinlenen oldukça yetenekli bir müzisyen.

365 Days filminin kışkırtıcı ve kurgusal karakteri ile kendisi arasında net bir ayrım yapmaya kararlı olan sanatçı, Massimo Torricelli değil Michele Morrone olarak "Dünyaya gerçekte neler yapabileceğimi göstermenin tam zamanı” diyor.

İlk albümü “Dark Room”u Şubat 2020'de yayınlayan Morrone, "Hard For Me", "Feel It", "Watch Me Burn" ve "Dark Room" şarkıları ile büyük beğeni toplayarak online platformlarda toplamda 100 milyon dinlenme ve izlenme oranına ulaştı. Aynı zamanda gitar çalan Morrone, şarkı yazarı kimliği ile de dikkat çekiyor.

Türkiye’de Pasion Turca tarafından temsil edilmeye başlanan Morrone müziği ile ilgili " Müziğim tüm renklerle, aklımdan geçen her şeyi yansıttığım büyük bir gökkuşağı gibi. Şarkı yazarken sadece hikayelerden değil aynı zamanda fikirlerden de ilham alıyorum. Hayranlarıma müziğim aracılığıyla da ulaşmak istiyorum. Hayranlarımdan şarkılarımın kendilerini daha iyi hissetmelerine yardımcı olduğuna dair mesajlar alıyorum. Bu benim için en önemli şey" diyor.

Michele Morrone
Michele Morrone, 3 Ekim 1990'da dört çocuklu bir ailenin en küçüğü olarak İtalya'nın Bitonto kentinde doğdu. Terzi olan annesi Angela ve babası Natale Bitonto'da yaşarken daha iyi iş fırsatları bulmak için çocukları küçükken Melegnano'ya taşındı. İnşaat işçisi olarak çalışan babası, 2003 yılında Morrone 12 yaşındayken hayatını kaybetti. 

Morrone, 11 yaşında bir Harry Potter filmi izledikten sonra oyuncu olmaya karar verdi. Ortaokuldayken bir oyunculuk progmanına katılarak oyunculuk eğitimine başladı. Daha sonra Teatro Fraschini di Pavia'da, Pavia şehrinde bir tiyatroda profesyonel oyunculuk eğitimi aldı. 

Morrone'nin oyunculuk kariyeri 2011 yılında, bir sezon sonra iptal edilen Piergiorgio Seidita tarafından yönetilen üç bölümlük bir web dizisi olan Second Chance'de Riccardo rolünü oynayarak başladı. 2012 yılında İtalyan kız grubu Makay'ın bir müzik videosunda yer aldı. Alanında daha fazla deneyim kazandıktan sonra kısa filmlerde başrol oynamaya başladı.

Morreno, Il Tempo di una Sigaretta ve E la Vita Continua'nun ardından Che Dio ci Aiuti adlı bir drama gösterisinde yer aldı. Yer aldığı İtalyan TV Projeleri arasında Come un Delfino (2011), Provaci Ancora (2015), Squadra Antimafia (2015), Sirene (2016), Renata Fonte (2017), Il Processo (The Trial) (2018) ve Medici (2018) gelmektedir.

2016'da Dancing with the Stars'ın (Ballando con le Stelle) İtalyan versiyonunun on birinci sezonunda yer aldı ve burada ikinci oldu.

2019'da Morrone, Giancarlo Giannini ile birlikte Vicente Amorim’in yönettiği İtalya & Brezilya ortak yapımı “Duetto” filminde rol aldı.

2020'de Morrone, 365 Days filminde bir mafya suç patronu olan Massimo Torricelli karakterini oynadıktan sonra uluslararası üne kavuştu. Film, 7 Şubat 2020'de Polonya'da sinemalarda gösterime girdi ve ardından 7 Haziran 2020'de Netflix'te yayınlandı. Yapım şirketiyle üç yıllık bir sözleşme imzalayan sanatçı, üçlemeyi tamamlamak için iki film daha çekecek.

Michele Morrone ilk olarak 25 yaşında YouTube videolarını izleyerek gitar çalmayı öğrendi. “365 Days” film müziğinde yer alan "Feel It" şarkısının da içinde olduğu “Dark Room” adlı albümünü 14 Şubat 2020'de yayınladı.

Michele Morrone, 16 Ocak 2020'de YouTube kanalını açtı. Kanalında bir milyonun üzerinde abone ve 104 milyon genel görüntülenme alan Morrone’nun en çok izlenen videosu, 55 milyon izlenme oranıyla "Feel It" klibi oldu.

2 Ağustos 2020'de Morrone, kadın plaj giyim markası AurumRoma'yı piyasaya sürdü. 8 Ağustos 2020'de Instagram'da şirketin kurulduğunu doğruladı. Duyurudan kısa bir süre sonra giyim markasının web sitesi yoğun trafik nedeniyle çöktü. Morrone, moda tasarımcısı Chiara Pollano ile birlikte kendi tasarımlarını yapıyor.

Morrone, 2014 yılında Lübnanlı stilist Rouba Saadeh ile evlendi ve 23 yaşında baba oldu. Marcus ve Brando adında iki oğlu vardır. Morrone ve Saadeh, neredeyse sekiz yıl birlikte olduktan sonra 2018'de boşandı. 
Michele Morrone yepyeni single çalışması “Beautiful”u Mart ayında dinleyici ile buluşturdu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Hızlı, Cesur ve Güçlüyüz

Wyndham Grand İzmir Özdilek'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel

Can Bonomo'dan albüm lansman turnesi

Sevgililer Günü'ne özel

Sevgililer Gününe özel konser

Kadınlara, Sevgililer Günü Hediyesi..

Arşiv