Bebekler Mışıl Mışıl Uyuyacak

Bebeklerin uyku problemini çözmek için yola çıkan Dandini Uyku Danışmanlığı, çocuk gelişiminde önemli rol oynayan uyku konusunda doğru bilinen yanlışları anlatarak ebeveynleri bilinçlendiriyor.

  • 0
  • 650
Bebekler Mışıl Mışıl Uyuyacak
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bebeklerin uyku problemini çözmek için yola çıkan Dandini Uyku Danışmanlığı, çocuk gelişiminde önemli rol oynayan uyku konusunda doğru bilinen yanlışları anlatarak ebeveynleri bilinçlendiriyor.

Dandini Uyku Danışmanlığı Kurucular Selen Sufri Üçok ve Sedef Fenik, bebekleri uykusuzluk çeken diğer annelere yardım etmek üzere kolları sıvadıklarını belirterek, kendi bebeklerinin uyku sorunlarını çözdükten sonra, hayat kalitelerinin arttığını söyledi.

Amerika’da bulunan Hamile ve Bebek Uyku Danışmanlığı Koçluk Eğitim Programını tamamlayarak, “Dandini Uyku Danışmanlığı”nı kurduklarını kaydeden Selen Sufri Üçok,  0 - 5 yaş arası bebek ve çocukların uyku sorunlarını çözmek isteyen ailelere danışmanlık hizmeti verdiklerini dile getirdi.

DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR
Bebeklerin uyku düzeniyle ilgili doğru bilinen birçok yanlış olduğunu kaydeden Üçok, “Bizim gözlemlerimize göre, ülkemizde en çok yapılan yanlış; bebekleri geç yatırmaktır. Geç yatan bebek, geç kalkmaz. Aksine, uykusunu alamamış ve yorgun olduğu için daha erken kalkacaktır. Ailelere tavsiyemiz. bebeklerinin gece yatış saatini o günkü gündüz uykularının süresine, son gündüz uykusundan kalkış saatine ve sabah uyanma saatine göre belirlemeleridir. Bir diğer yaygın uyku sorunu da bebeklerin uyutulmak için emzirilmeye ya da sallanmaya ihtiyaç duymasıdır. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, bebeği, “uyutmak için” emzirmemektir. Uykuya dalarken, emmeye bağımlı olan bebekler, her uyandığında, tekrar uykuya dönebilmek için yine emmek veya emzirilmek isteyecektir. Doğru olan, bebeği, doğduğu günden itibaren, uykulu ama uyanık bir haldeyken, kendi yatağında, kendi kendine uyumaya alıştırmaktır” diye konuştu.

YETERSİZ UYKU SORUNLARA YOL AÇIYOR
Uykuyla ilgili bu yanlışların düzeltilmemesinin bebeğin kaliteli uyuyamamasına ve ihtiyacı olan uykuyu alamamasına neden olduğunu vurgulayan  Sedef Fenik de, bebeklerde yetersiz uykunun adaptasyon sorunları, dikkat süresinin azalması, beslenme bozuklukları, asabiyet oluşumu, öğrenme yeteneğinin azalması gibi pekçok sorunu da beraberinde getirdiğini vurguladı.

Fenik sözlerine şöyle devam etti: “Gözlemlediğimiz en önemli ve en sık yapılan yanlış, bebeklerin, geceleri çok geç saatlere kadar ayakta tutulması ve maalesef belirli bir günlük düzenlerinin olmayışı. Çalıştığımız ve bu yanlışları birlikte düzelttiğimiz hemen hemen her aileden, duyduğumuz ilk cümle, “bebeğim uykuyu çok seviyormuş da biz farkında değilmişiz” oluyor. Görüyoruz ki; bebeklerdeki tüm uyku sorunları, aslında ebeveyn hatalarından kaynaklanıyor ve bu bahsettiğimiz yanlışların düzeltilmesiyle bebekler huzurla mışıl mışıl uyuyor, zihinsel ve bedensel yönden sağlıklı gelişiyor ve buna bağlı olarak da aile bireyleri, kendilerine ve birbirlerine daha fazla vakit ayırarak, bebekleri ile daha kaliteli zaman geçirebiliyor”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

63 yaşında yeni nefesine kavuştu!

Parkinson’ hastalarının tedavisi tek bir merkezde!

Her ikrama ‘evet’ demeyin

Arşiv