BELGEM’de eğitim de kitaplar da ücretsiz

  • 0
  • 690
BELGEM’de eğitim de kitaplar da ücretsiz
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

TEOG, LYS, YGS'ye hazırlık ve İngilizce destek kurslarıyla Bornovalı öğrencileri geleceğe hazırlayan BELGEM (Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi), 2015-2016 eğitim dönemine başladı BELGEM’de bu yıl eğitim gören 5 bin 500 öğrenciye ücretsiz kitap dağımı da yapıldı. Gençlere yapılan yatırımların öncelikleri arasında yer aldığını vurgulayan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Gençlik merkezimizde üniversite öğrencilerine destek veriyoruz. Çocuklarımızın daha iye ortamlarda eğitim görmesi için ilçemizdeki tüm devlet okullarının fiziki durumlarını daha iyi hale getiriyoruz. BELGEM’de de tüm öğrencilerimize ücretsiz eğitim desteğinin yanında kitapları da ücretsiz olarak veriyoruz” dedi.

Bornovada eğitim gören öğrencilerin okul başarılarını ve  kişisel gelişimlerini artırmak için kurulan BELGEM, 2015-2016 eğitim dönemine başladı. TEOG, LYS ve YGS sınavlarındaki başarıları  ile adından sıkça söz ettiren kurs merkezinde bu yıl 5 bin 500 öğrenciye  eğitim desteği sağlanıyor.  Ücretsiz olarak verilen kurslarda eğitimde kullanılmak üzere ücretsiz ders kitapları, kitapçık ve basılı yayınların da  dağıtımı yapıldı.
4. ve 5. Sınıf  ingilizce kursları ile tüm derslerden yararlanan öğrenciler ve 6, 7, 8, 12. Sınıflarda YGS/LYS’ye hazırlanan gençlerin eğitim gördüğü kurslarda 20 bin 390 adet ders kitabının yanında 40 bin 660 kitapçık ve  2 milyon 148 bin sayfa basılı yayın dağıtıldı.

Gençlere yönelik projeler öncelikli
Gençlere yapılan yatırımların öncelikleri arasında yer aldığını vurgulayan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Gençlik merkemizde üniversite öğrencilerine destek veriyoruz. Çocuklarımızın daha iye ortamlarda eğitim görmesi için ilçemizdeki tüm devlet okullarının fiziki durumlarını daha iyi hale getiriyoruz. BELGEM bünyesinde de 5500 öğrencimize ücretsiz kurs desteği sağlıyoruz. BELGEM bünyesinde kurslara devam eden öğrencilerin eğitimlerine katkı sağlamak için yazılı kaynakları önemli. Bu nedenle gerekli tüm kitapları ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Bu güne kadar kurslarımıza katılan bir çok öğrenci başarılı olarak bizleri gururlandırdı. Gençlerin eğitimleri için elimizden gelen desteği veriyoruz” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Yapay zeka, yasasını bekliyor

Yapay zeka ile herkes için tarım mümkün

Kalite çıtası yükseldi

Vize sorunu geçici bir süreç

Arşiv