BELGEM hedef büyüttü

  • 0
  • 907
Yazı Boyutu:

2009 yılında tek merkezde bin 200 öğrenciye hizmet veren Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM), dört yıl içerisinde merkez sayısını 5’e öğrenci sayısını ise 3 bin 500’e çıkardı. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır hedeflerinin 4 bin olduğunu söyledi
 
Lise ve ve üniversite sınavlarına hazırlanan gençlere ücretsiz olarak hazırlık kursları veren Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi’nin(BELGEM)
veli toplantısı Çamdibi Kapalı Pazaryeri üstündeki çok amaçlı salonda yapıldı. Hafta sonu 7. ve 8. sınıf öğrencisi velilerinin yer aldığı toplantıya Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır da katıldı.  
 
Göreve geldiği 2009 yılında BELGEM’in sadece Çamdibi Bölgesi’ndeki çocuklara hizmet verebilen ve bin 200 civarı kapasitesi olan bir merkez olduğunu hatırlatan Başkan Sındır, ‘‘Bornova Merkez, Mevlana, Naldöken ve Altındağ şubelerini açarak bu sayıyı 3 bin 500’e çıkardık. Şimdi ki hedefimiz ise 4 bini bulmak. Eskiden sınavla öğrenci alınıyordu. Biz dar gelirli ailelerin çocukları için özel bir imkan sağlayan sistemi dahil ettik. Özel dershaneye gitme imkanı olmayan öğrencilerimiz seviye tespit sınavlarından geçirilerek bu imkandan yararlanmaya başladı’’ diye konuştu.
 
Velilere tavsiyelerde bulunan Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, başarının sadece sınav sonuçlarına endekslenmemesi gerektiğini belirterek, ‘‘Bu anlamda çocuklarımızın Belediyemizin açtığı diğer kurslarda da yararlanması çok önemli. Spordan müziğe, tiyatrodan halk oyunlarına ücretsiz olan bu kurslarımız onların ufkunu açacaktır’’ dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İlk 500’deki yerini korudu

YÖKAK’tan kurumsal akreditasyon

Uluslararası yükselişe devam

İYTE'ye Yılın Liderlik ve Yönetim Ekibi Ödülü

13 yıl sonra yeniden

Orhun Değişim Programı: Azerbaycan Deneyimi

Arşiv