BELGEM kursiyerlerine tam destek

  • 0
  • 608
BELGEM kursiyerlerine tam destek
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi, TEOG Sınavı’na girecek öğrenciler için motivasyon eğitimi düzenledi. Başkan Olgun Atila, bu önemli sınav öncesi veliler ile biraraya geldi. En büyük yatırımın geleceğe yani çocuklara yapılan yatırım olduğunu ifade eden Başkan Atila, “Biz Belediye olarak bu bilinçle çalışıyoruz. Eğitime yatırım yapıyoruz. Atalarımızın bizlere emaneti olan bu ülkeyi ancak bu şekilde daha ileriye taşıyabiliriz” diye konuştu.

Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi’nde (BELGEM) kurs gören ortaokul son sınıf öğrencilerine, TEOG sınavı öncesi motivasyon eğitimi verildi. Uzmanlar, sınav sırasında öğrencilerden rahat olmalarını istedi.  Kendine olan güvenin, duygu ve düşüncelerin pozitif olmasının önemine dikkat çekildi. Çok çalışmanın değil, planlı çalışmanın başarıyı getireceği vurgulandı. Sıradışı anlatım teknikleriyle gerçekleştirilen eğitimde keyifli anlar geçiren öğrenciler, merak ettikleri konular hakkında soru sorma şansı da buldu.

Velilere de eğitim
27 Nisan Çarşamba ve 28 Nisan Perşembe günleri yapılacak TEOG Sınavı öncesi bir toplantı da veliler için düzenlendi. Büyük Park içerisindeki Bornova Belediyesi Nikah Salonu, Çamdibi’ndeki İZBAŞ Düğün Salonu olmak üzere iki yerde yapılan toplantıda anne ve babalara tavsiyelerde bulunuldu. Böylesi sınavlar öncesi çocukları üzerinde baskı oluşturmamaları, her zaman onlarla kaliteli zaman geçirmeleri gerektiği anlatıldı.

Veli toplantısına katılan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, iki çocuk sahibi bir baba olarak anlatılanların kendisi için de çok yararlı olduğunu söyledi. En büyük yatırımın geleceğe yani çocuklara yapılan yatırım olduğunu ifade eden Başkan Atila, “Biz Belediye olarak bu bilinçle çalışıyoruz. Eğitime yatırım yapıyoruz. Atalarımızın bizlere emaneti olan bu ülkeyi ancak bu şekilde daha ileriye taşıyabiliriz” diye konuştu. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Yaşar Üniversitesi 23 yaşında

57. Alay temsili sancağını 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Arşiv