Belgem öğrencileri uluslararası yarışmalarda

Bornova Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi (BELGEM) öğrencileri uluslarası yarışmalara katılıyor.

  • 0
  • 412
Belgem öğrencileri uluslararası yarışmalarda
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi (BELGEM) öğrencileri uluslarası yarışmalara katılıyor. Geçtiğimiz yıl Fransa merkezli Uluslararası Kanguru Matematik Olimpiyatlarında 22 öğrenci hazırlayan merkez, bu yıl Kanguru Olimpiyatlarının yanında 15. URFODU Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışması’na da 37 öğrenci ile katıldı. Metematik alanında yapılan yarışmaya katılan öğrencilerden 27’si ilk etabı geçti. 
 
Her yıl daha çok öğrenciyi geleceğe hazırlamak hedefi ile çalışmalar yapan Bornova Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi (BELGEM), öğrencilerini uluslararası matematik yarışmalarına da hazırlıyor. İlk olarak geçtiğimiz yıl Kanguru Derneği’ne (Kangourou Sans Frontieres) bağlı olarak 70’e yakın ülkede uygulanan Kanguru Matematik Olimpiyatlarına öğrenci hazırlayan merkez bu yıl 15. URFODU Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışması’nda da yer alıyor. 
 
URFODU’nun ilk etabı yapıldı 
Polanya’dan Rusya ve Almanya’ya kadar birçok ülkede kurumsal ve bireysel katılımcısı olan 15. URFODU Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışması Metematik alanına 37 Belgem öğrencisi katıldı. 6, 7 ve 8. Sınıf öğrencilerinin yarıştığı sınavda ilk etabı 27 öğrenci geçerek bir sonraki etaba hak kazandı. 14 sekizinci sınıf öğrencisinden 13’ü ilk etabı başarıyla geçerken, 10 yedinci sınıf öğrencisi’nden 9’u ve 13 altıcı sınıf öğrencisinden de 5’i,  Nisan 2019’da düzenlenecek olan 2. etaba katılmaya hak kazandı. 
 
Uluslararası Kanguru Matematik Olimpiyatları 
İki Fransız matematikçi tarafından Kanguru adıyla hazırlanan sınavın büyük ilgi görmesi üzerine 10 Avrupa ülkesi öncülüğünde kurulan Kanguru Derneği tarafından 70’e yakın ülkede uygulanan sınava 6 milyondan fazla öğrenci katılıyor. 80’den fazla üyesi bulunan Derneğin hazırladığı sınav her yıl Mart ayının 3 haftasında gerçekleşiyor. Türkiye’de 2015 yılında uygulanmaya başlayan Kanguru Matematik Olimpiyatlarına geçtiğimiz yıl BELGEM’den 22 öğrenci katılmıştı. Bu yıl ise 60 öğrenci olimpiyatlar için hazırlanmaya başladı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

418 projeye Tübitak desteği

Prag’dan İzmir Ekonomi’ye önemli konuk

Çip üretiminde AB desteği

Arşiv