“Ben başarabilirim” projesi başarıyla tamamlandı

  • 0
  • 881
Yazı Boyutu:

Almanya'nın Bremen Kenti'ndeki sivil toplum örgütü “Gewitterziegen” ile karşılıklı değişim programında eğitim alan Bucalı 11 genç kız eğitim sonrası sertifikalarını Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın elinden aldılar.
 
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın gençlere verdiği destek ve önem sonrası gençlerin kendilerine olan güvenini kazanması amacıyla “Ben istiyorum, ben yaparım mı? Yoksa ben istiyorum ama yapamam ki?”  temalı gençlik projesine hayat vermesi ve Buca Kültür Müdürlüğünün ortak çalışması sonucu başarılı bir adım atılmış oldu.
Projenin ilk ayağında Almanya Milletvekili Ruken Aytaş, eğitmenler ve 14 – 24 yaş arası 13 kız öğrenci; 09 – 21 Temmuz 2011 tarihleri arasında Buca’da misafir edilerek Buca ve İzmir’in sosyal kültürü, yaşam biçimi, yansıtılarak tanıtılmış ve bir dizi eğitimlerden geçirilmişlerdi.
Gewitterziegen (Fırtına Keçileri) Genç Kız Değişim Projesi’nin devamı olarak da 20 Temmuz – 1 Ağustos 2012 tarihleri arasında Bremen’de gerçekleştirilen projeye, Buca İlçesi öğrencilerinden 11 kız öğrenci, 1 müdür ve görevli 1 eğitmenden oluşan 13 kişilik ekip katılım sağlamış ve eğitimler alarak proje başarılı bir şekilde tamamlandı. 
 
“Genç kızlarımız eğitilmeli”
İzmir ile kardeş şehir olan Almanya’nın Bremen Şehri arasında Kültür ve Sosyal paylaşımın sağlanmasıyla son bulan proje sonrası Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, projenin Buca ayağı sorumlusu Buca Kültür İşler Müdürü Sakine Akyüz’ü ve 11 genç kızı misafir etti. Aldıkları eğitimler hakkında öğrencilerden bilgi alan Başkan Ercan Tatı, genç kızlara eğitimleri sonrası sertifikalarını teslim etti.
 
Gecede gençlere seslenen Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, eğitimli gençler sayesinde ülkenin çağdaş refah düzeyine ulaşmış uygar medeniyetler seviyesine ulaşılacağını söyledi. Tatı, “Farklı ülkelerden gelen gençleri burada misafir ettik. Onlara kültürlerimizi, sosyal yaşantımızı yansıttık. Desteklerimizle bizim gençlerimiz onlarla işbirliği yaparak, kişisel, mesleki ve kültürlerarası yeterliliklerini geliştirirler. İlçemizde doğup büyüyen gençlerimizi bu çeşit projelerle geliştireceğiz. Genç kızlara sahip çıkıp onlara yurt dışında eğitim vermek, gelişmelerini sağlamak en büyük derstir. Bu konuda projede emeği geçen Kültür İşleri Müdürüm Sakine Akyüz’e ve Kültürde çalışan arkadaşlarımı kutluyorum” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ebelik Haftası ve Dünya Ebeler Günü kutlandı

İznik Roma Tiyatrosu’nu turizme kazandırdı

Kadınların güçlendirilmesine yönelik proje

İzmir Ekonomili gençler Emirates’in konuğu oldu

Tarıma akademik destek

Yapay zekâ, bütün yaşamımızı, sizin de mesleğinizi belirleyecek

Arşiv