BERGAMA BELEDİYESİ EMITT FUARINDA

  • 0
  • 1.323
BERGAMA BELEDİYESİ EMITT FUARINDA
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

22-25 Ocak tarihleri arasında Tüyap Fuar Merkezi'nde ziyaretçilerini ağırlayacak olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) 71 ülke, 4 bin 500'ü aşkın kurum, kuruluş ve beldenin katılımlarıyla kapılarını 19. kez turizm severlere açtı.

Kısa sürede dünyanın en büyük 5. Turizm fuarı konumuna gelen EMITT Fuarı'nda yeryüzünün 999.Mirası Bergama yurt içinden ve yurtdışından birçok ziyaretçiyi misafir ediyor. Birçok ülkenin ve kentin yanı sıra Türkiye’nin önde gelen seyahat acentelerinin, otellerinin ve havayolu şirketlerinin de katıldığı EMİTT Fuarı’nda Bergama Belediyesi, Bergama’nın UNESCO Dünya Mirası olmasına vurgu yaparak ilçenin tarihi ve kültürel değerlerini ön plana çıkartacak.

Bergama Ticaret Odası temsilcileri, Bergama’daki turizm acenteleri ve turizm işletmecilerinin de katıldığı EMITT Fuarı'nda Dünya Mirası Bergama'nın meşhur tulum peyniri, çam fıstığı, çığırtma yemeği ve en önemli simgelerinden parşömenin katılımcılara tanıtıldığı Bergama standını İzmir Valisi Mustafa Toprak,İZKA Genel Sekreteri Murat Yılmazçoban,Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, İstanbul Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan ziyaret etti. Unesco Dünya Mirası Bergama'nın kendine has yapısı ve dokusu ile İzmir'in en güzel ilçelerinden biri olduğunu belirten Vali Toprak, Bergama'nın tanıtımının önemli olduğunu, ve tanıtımına katkı koyabilmek için de işbirliğinin önemli olduğunu ifade etti.

UNESCO Dünya Mirası Bergama'nın her geçen gün ilgi odağı olmaya devam ettiğini dile getiren Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, bu ilginin en önemli adımlarından biri olan tanıtıma dikkat çekti. İleriki zamanda Bergama'nın hem ulusal hem de uluslararası birçok büyük organizasyona katılacağını belirten Başkan Gönenç, Bergama'nın, EMİTT Fuarı gibi dünyanın en önemli turizm fuarlarında tanıtılacağını ve bu konuda İZKA'nın Bergama'yı önemsediğini ifade etti.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Turizm sezonuna erken giriş yaptı

Dekandan “Turizm Haftası” mesajı

Ramazan Bayramı’na özel Midilli seferi

Midilli seferleri için kapı vizesi şartları belli oldu

Vali Elban'dan Skal'ın dünya kongresine destek

İzmir, turizmde yine bir ilke imza atıyor

Arşiv