BERGAMA’DA 9’U 5 GEÇE HAYAT DURDU

  • 0
  • 683
BERGAMA’DA 9’U 5 GEÇE HAYAT DURDU
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 77. yıldönümünde törenlerle anıldı. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu saat olan 9’u 5 geçe ise tüm yurtta olduğu gibi Bergama’da da hayat durdu.

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç 10 Kasım ile ilgili yayınladığı yazılı mesajında; “Barışçı kimliği, düşünceleri, liderlik yeteneği ve geleceğe ışık tutan idealleri ile dünyanın hayranlığını kazanmış, Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, özlem ve şükranla anıyoruz.” dedi.

PROGRAM KAYMAKAMLIK TÖREN ALANINDA BAŞLADI
Kaymakamlık Tören Alanı’nda başlayan programa rahatsızlığı nedeniyle katılamayan Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan’a vekâleten İzmir Vali Yardımcısı Fatih Damatlar, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama Garnizon Komutanı Tank Albay Ahmet Ömercikli, Bergama İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Murat Dinçer, Bergama İlçe Emniyet Müdürü Ayhun Yumrukkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Özlüoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz, Belediye Başkan yardımcıları Ali Kahyaoğlu, Ümit Atlam, Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldılar.

Düzenlenen törenler Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı. Daha sonra saat 9’u 5 geçe sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, bayrak yarıya indirildi, İstiklal Marşı okundu. Buradaki törenlerin ardından ise Y.K.P Kız Teknik ve Kız Meslek Lisesi Salonu’nda “10 Kasım Atatürk’ü anma ve Atatürk Haftası’ programına geçildi.

Burada düzenlenen etkinlikte ise Atatürk’ün hayatı ve kişisel yönleri anlatıldı. Şiirler okundu, Atatürk oratoryosu sahnelendi. Daha sonra 10 Kasım nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri, İzmir Vali Yardımcısı Fatih Damatlar, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama Garnizon Komutanı Tank Albay Ahmet Ömercikli tarafından verildi. Anma etkinliği okulun müzik grubu tarafından seslendirilen Atatürk’ün sevdiği şarkılarla sona erdi. Okulda yapılan program sonrasında ise Bergama Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından düzenlenen ve Endüstri Meslek Lisesi’nden başlayıp, Cumhuriyet Meydanı’nda biten “Ata’ya Saygı” yürüyüşü yapıldı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv