Bergama’dan Milli Takıma Badminton Yolculuğu

Milli Takıma 10’un üzerinde sporcu yetiştiren Bergama Belediyespor Badminton takımında hedef 3 yıl sonraki 15 yaş altı Avrupa Şampiyonası’nda madalya almış sporcu çıkarmak.

  • 0
  • 900
Bergama’dan Milli Takıma Badminton Yolculuğu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Milli Takıma 10’un üzerinde sporcu yetiştiren Bergama Belediyespor Badminton takımında hedef 3 yıl sonraki 15 yaş altı Avrupa Şampiyonası’nda madalya almış sporcu çıkarmak.
 
Takımın başında Antrenörlük yapan Hakan Avcı, aynı zamanda 2005 yılından bu yana da Badminton Milli Takımında Baş Antrenörlük görevini ve Milli Takımlar Teknik Kurul Üyeliğini de sürdürüyor. Antrenör Hakan Avcı çalışmanın ve azmin meyvelerini Bergama’dan 10’un üzerinde Milli Takım Sporcusu çıkartarak alıyor.
 
4 YILDIR TAKIM HALİNDE PLAY OFF’TA
Bergama’da yetişen sporcular ile Badminton Süper Liginde mücadele eden Bergama Belediyespor Badminton Takımı 4 yıldır takım halinde Play-Off’lara yükselme başarısı gösteriyor.
 
Takım bünyesinde 40 sporcu bulunduğunu belirten Antrenör Hakan Avcı “Yaz-kış, soğuk-sıcak demeden uzun yıllara dayanan çalışmaların neticesini almaya başladık. Şu anda takımımızda 12 yaşında olan bir sporcu grubumuz var. Amacımız bugün 12 yaşında olan bu çocuklar ile 3 yıl sonra düzenlenecek olan 15 yaş altı Avrupa Şampiyonasında Bergama’dan madalya almış sporcu çıkarmak. Özellikle Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’e teşekkür etmek istiyorum. Bergama Belediyespor Badminton Takımı olarak ne zaman desteğe ve yardıma ihtiyacımız olsa öncelikle Belediye Başkanımızı yanımızda görüyoruz. Badminton Takımı olarak daha fazla çalışarak ve Milli Takıma daha fazla sporcu yetiştirerek bu desteğin karşılığını vermek istiyoruz. Özverilerinden dolayı sporcularımızın ailelerine de teşekkür etmek istiyorum” dedi.
 
MADALYA AVCILARI
Bergama Belediyespor Badminton takımında oynayan 19 yaşındaki Buse Alsoy, 9 Eylül Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliğinde öğrenci.12 yıl önce Badmintona başlayan Buse’nin 100’e yakın başarı madalyası bulunuyor. İzmir ve Türkiye dereceleri bulunan Buse 2007 yılından bu yana Badminton Milli Takımında oynuyor. Buse, Milli Takımda Balkan Şampiyonluğu yaşayan bir sporcu.
 
Bergama Belediyespor Badminton Takımında oynayan bir diğer Milli Sporcu Arzu Delibalta 19 yaşında ve 2007 yılından bu yana badminton sporu ile uğraşıyor. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde Beden Eğitimi Öğretmenliğinde okuyan Arzu, 2013 yılından beri Badminton Milli Takımında oynuyor.
 
Aybars Gökeren (12) ve Bahar Sabancı’da (12) Milli Takıma seçilen ve Badminton Süper Liginde mücadele eden Bergama Belediyespor Badminton Takımı oyuncuları. Her iki oyuncu da birçok madalya sahibi ve özellikle Antrenörü Hakan Avcı’ya ve Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’e teşekkür ediyor.
 
Ayrıca, Bergama Belediyespor Badminton Takımı bu yıl, 11, 13, 19 yaş Badminton İl Şampiyonası’nda 9 altın madalya kazandı. Türkiye Badminton 9 yaş şampiyonasında ise Türkiye Şampiyonu oldu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

En hızlı, en zevkli, en anlamlı maraton

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

Arşiv