Bergamalı 49 öğrencinin üniversite mutluluğu

Bergama Belediyesi ile Bergama Halk Eğitim Merkezi’nin, Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nde birlikte açtığı ücretsiz “Üniversiteye hazırlık kursu” meyvesini verdi. 49 öğrenci Yüksek Öğretim Kurumlarına girmeye hak kazandı.

  • 0
  • 1.248
Bergamalı 49 öğrencinin üniversite mutluluğu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

 Bergama Belediyesi ile Bergama Halk Eğitim Merkezi’nin, Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nde birlikte açtığı ücretsiz “Üniversiteye hazırlık kursu” meyvesini verdi. 49 öğrenci Yüksek Öğretim Kurumlarına girmeye hak kazandı.
 
Bergama Belediyesi, Dershanelerin 1 Eylül 2015’te kapatılması kararı sonrası üniversite sınavlarına girecek olan Bergamalı öğrencilerin sınavlara hazırlanabilmesi için Bergama Halk Eğitim Merkezi ile birlikte ‘Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nde açtığı ücretsiz kurslardan 49 öğrenci Yüksek Öğretim Kurumlarına yerleşmeye hak kazandı. Sayısal, sözel ve eşit ağırlık bölümlerinde tüm branş öğretmenleri tarafından verilen kurstan 180 Bergamalı öğrenci yararlandı.
 
UYGULAMA DEVAM EDECEK 
Bergama Belediyesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nin yıl boyunca çok sayıda kurs açtığını belirten Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, eğitimin her alanında öğrencilerin yanında olduklarını ifade etti. Uygulamanın önümüzdeki yılda devam edeceğini söyleyen Başkan Gönenç; “Eğitimde fırsat eşitliğinin yaratılmasından yana görüşümüzü belediyecilik anlayışımıza da yansıttık. Bilindiği gibi öğrenci iyi bir üniversiteye girmek için özel ders almak ya da dershaneden dönüşen temel liselere gitmek zorunda kalıyor. Bunların fiyatlarını ortalama bir ailenin karşılaması kolay değil. Biz parasız eğitimden yanayız. Halk Eğitim Merkezimizle birlikte açmış olduğumuz kurslar ile öğrencilerimizin daha iyi bir hazırlık süreci geçirmeleri ve üniversitelerde istedikleri bölümleri kazanabilmeleri için elimizden geleni yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz” dedi.
 
ÖĞRENCİLER UYGULAMADAN MUTLU 
Bu yıl kurstan faydalanan ve Gazi Osman Paşa Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanan Betül Uluyol; “8-9 ay boyunca buradaydık. Öğretmenlerimizle birlikte iyi bir çalışma dönemi geçirdik. Bize çok destek olundu. Tıp Fakültesini kazandım. Çok mutluyum” dedi. Kâtip Çelebi Üniversitesi Diş Hekimliği bölümünü kazanan Büşra Emre ise; “Halk Eğitim ve Belediyemizin Üniversiteye hazırlık kursu imkânlarından faydalandım. Arkadaşlarımız ve öğretmenlerimizle güzel bir yıl geçirdik. Diş Hekimliğini kazandım. Herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. Marmara Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümünü kazanan Onur Akyol ise; “Bu sene burada hazırlık kursu olduğunu duydum. Bir yıl boyunca eğitim aldım. Yaz kış demeden geldik. Hocalarımız bize çok yardımcı oldu. Büyük bir heyecanla sınava girdik. Çoğu kişi istediği yeri kazandı. Ben Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümünü kazandım. Şu an çok mutluyum” dedi.
 
Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nde açılan ücretsiz kurslardan 49 öğrenci başarılı olurken, Tıp, Diş Hekimliği, İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Uluslar Arası İlişkiler, Kamu Yönetimi, Maliye, sınıf öğretmenliği gibi 38 farklı bölüm kazanıldı. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gelecek uzmanlaşmada

Kent İçinde Kütüphane, Kütüphane İçinde Kent Kültürü

İletişim ve Beden Farkındalığı Serüveni

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

Arşiv