Beş yılda kültür ve sanatın başkenti oldu

  • 0
  • 856
Yazı Boyutu:

Konak Belediyesi Kültürve Sosyal İşler Müdürlüğü beş yılda 4 bin 500 etkinlik düzenledi, kültür vesanatın ışığı bir buçuk milyon insana ulaştı 

KonakBelediyesi’nin beş yılda düzenlediği 4 bin 500 etkinlikle Konak, İzmir’dekültür ve sanatın adresi oldu. Her ay düzenli olarak Konak Belediyesi’nin 3kültür merkezi’nde yer alan tiyatro, konser, sergi, söyleşi ve gösteriler birbuçuk milyon sanatseveri Konak’ta buluşturdu. Prof.Dr. Türkan Saylan Alsancak, Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa veGüzelyalı Kültür sanat Merkezleri’nin yanı sıra, kentin her noktasında sanatışığı ulaştı. Konak Belediyesi’nin kentin dört bir yanında kadına ve aileyedestek veren 15 semt merkezinde sanatçılarla söyleşiler, seminerlerdüzenlendi.  Tiyatro oyunları okullarataşındı. Uluslararası şiir buluşmaları ve öykü günleri sanatı sokaklardayaşatırken, hemen her semtte düzenlenen şenliklerle Konaklılar sesleriniİzmir’e duyurdu.


Yılboyunca bine yakın kültür sanat etkinliğiyle İzmirlileri buluşturan KonakBelediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, sanatı salonlardan sokaklara taşıdıklarınıbelirterek şunları söyledi:“İzmir’dekültür sanat yaşamındaki boşluğu dolduruyoruz. ‘Sanat salonlarda olur’yargısını yıktık. İzmir’in her mevsim güneşli havasında sanatın heyecanını vedinamizmini; paylaşmanın ve bir arada olmanın gücüyle birleştirdik. Görevegeldiğimiz ilk gün söylemiştik; ‘Kentin merkezinde ne varsa dış çeperleri deaynı olacak’ diye. Okullarımıza tiyatro salonları kazandırdık.  Tiyatroyu çocuklarımızın ayağına götürdük.” 

Beş yıla damga vuran etkinlikler          
Son beş yıl içerisinde Konak Belediyesi Türkiye’de en çokses getiren etkinliklere ev sahipliği yaptı. Uluslararası Şiir Buluşması, ÖyküGünleri, Uluslararası Sokak Oyunları Festivali gibi gelenekselleşmişetkinliklerin yanında Ata’ya saygı da en anlamlı şekliyle Konak’ta dile geldi.19 Mayıs 2012’de Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı heyecanı serbestMotocross yarışı (FMX) Red Bull X-Fighters ile yaşandı.  Öte yandan İzmir, iki yıl üst üsttedüzenlenen dev organizasyonlarla, Büyük Önder’i Konak’ta andı. 2012’nin 10Kasım’ında 2 bin 400 kişi Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelerek dünyanın ilkcanlı Atatürk portresini oluşturdu. 2013 ‘ün 10 Kasım’ında ise Atatürk,hareketli su perdesine yansıtılan görüntüsüyle Üçkuyular’dan Alsancak’aİzmirlileri selamladı. 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

W. A. Mozart’ın Requiem’i Modern Dans Yorumuyla Dünya Prömiyerini İzmir’de

Marmaris Festivali 2 mayıs'da başlıyor

Aynı sahneyi paylaştılar

EGİAD Kitap Kulübü’nde Cumhuriyet ve Atatürk Rüzgârı

İlber Ortaylı anısına duygusal buluşma

Halktan Biri'nin prömiyeri 22 Nisan’da

2022-09-24-1664012764330-banner.jpg