BEYZBOLDE TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ

  • 0
  • 700
Yazı Boyutu:

Türkiye Beyzbol, Sorfbol, Korumalı Futbol ve Ragbi Federasyonu’nun (TBSF) düzenlediği 2012 Türkiye Beyzbol Şampiyonası Antalya Belek Limak Arcadia Otel Sahası’nda yapıldı. Dokuz takımın katılımıyla üç gün süren karşılaşmalarda İzmir’i tek başına +16 (Büyükler) kategorisinde temsil eden İzmir Üniversitesi Bostanlıspor, 2011 şampiyonasında olduğu gibi, 2. kez İzmir’e üçüncülük kupasını getirdi.
İstanbul Beyzbol Akademi Kulübü’nün (Titanlar) şampiyon, Eskişehir Gençlik Spor’un ikinci olduğu şampiyonada, İzmir’in tek temsilcisi İzmir Üniversitesi Bostanlıspor Türkiye Üçüncülüğünü elde etti.
Üçlü gruplarda, Edirne’yi 22-1, Niğde’yi 25-0 yenerek, grup birinciliğini elde ederek finale kalan üç takımdan biri olan İzmir Üniversitesi Bostanlıspor, finaldeki ilk maçında şampiyonanın en büyük favorisi ve geçen yılın şampiyonu İstanbul Beyzbol Akademisi ile karşılaştı. Yeşil kırmızılı ekip maçı 10-1 kaybetti. İkinci maçını dinlenmeden, 5 dakika sonra Eskişehir ile oynayan, sabah seansında da bir maç daha yapan İzmir ekibi, fikstür dezavantajın acısını çekti. Son seride yorulunca da nefesleri kesen karşılaşmadan sonra 12-8 yenildi. İstanbul ekibi, Eskişehir’i 20-0 yenip şampiyonluğu bir kez daha elde ederken, Eskişehir 2., Bostanlıspor da 3.’lük kürsüsüne çıktı.
İzmir Üniversitesi Bostanlıspor Başkanı Avni Erboy, geçen sezon olduğu gibi bu yıl da Türkiye Üçüncülüğünü İzmir’e getirmekten son derece mutlu olduklarını ifade etti. Erboy, “İzmir’i temsil eden tek takım olarak 3.lük kupasını bir kez daha kazanmanın mutluluğunu yaşadık. Antrenör Bülent Sönmez ile ekibimizi kutluyoruz” dedi.

İZMİR ÜNİVERSİTESİ BOSTANLISPOR AMERİKAN FUTBOLU’NDA TERLEMEDEN KAZANDI
İzmir Üniversitesi Bostanlıspor Amerikan Futbol Takımı, İzmir Efeler (Dokuz Eylül Üniversitesi) Spor Kulübü’nün kendi sahasındaki maçına çıkmadığı için karşılaşmayı 25-0 hükmen kazanarak liderliğini devam ettirdi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir futboluna ‘bilimsel’ analiz

Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak

Denizde Ekonomi rüzgarı

Şampiyonluk mücadelesi veren Karşıyaka’ya destek

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Arşiv