Bilinçli üretime destek

  • 0
  • 932
Yazı Boyutu:

 Gıdaihracatının büyük bölümünü AB ülkelerine yapan, yapmayı planlayan KOBİ’leringıda ihracatı üzerine bilgilendirildirildiği ve firmaların gıda ve paketlemestandartları ile ilgili bilgi birikiminin paylaşıldığı, “AB Gıda İhracatıKonferansı”  kapsamında firma velaboratuvar ziyareti gerçekleştirildi.

Ege Üniversitesi EBİLTEM Teknoloji Transfer Ofisi veKaradeniz Ticaret ve Yatırım Teşvik Programı çerçevesinde Pasta villa ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İzmirGıda Kontrol Laboratuar İl Müdürlüğü’ne yapılan ziyarette  sürecin işleyişi hakkında sunum yapıldı.

Etkinlikkapsamında katılımcılar ilk olarak Pastavilla Makarna Fabrikası’na ziyarettebulunuldu. Katılımcılara, firmanın tanıtımı ve işleyişi hakkında Kalite GüvenceYöneticisi Ela Dalçam ve Mühendis Volkan Ademoğlu tarafından bilgi aktarıldı.Günlük 350 ton buğday kapasiteyle 200 ton makarna ürettiklerini belirtenDalçam, ‘ Ürünlerimiz Kazakistan, Azarbeycan, Kuzey Afrika ve Japonya’ya  isteklerine göre ihracat yapıyoruz’ dedi.Yüzde yüz yerli bir firma olduklarını ifade eden Dalçam, atık konusunda iseÇevre Bakanlığı onaylı firmalarla çalıştıklarını ve kâğıt ve ambalajların geridönüşümünü sağladıklarını söyledi. Mühendis Volkan Ademoğlu eşliğindePastavilla Makarna’sının yapım sürecinin nasıl işlendiği katılımcılaragösterildi. 

‘SÜREKLİ DEĞİŞİM VE GELİŞİM İÇİNDEYİZ’  
İkinci durak olarak İzmir Gıda Kontrol LaboratuarMüdürlüğü’ne giden katılımcılara Müdür Erol Bulut ve Gıda Yüksek Mühendisi Dr.Esra Alpözen tarafından gıda kontrolünün önemi, nasıl yapıldığı, ne gibiaşamalardan geçtiği anlatıldı. Bulut, merkezin bilim ve teknolojide gelişmeleritakip ederek kendisini sürekli geliştiren, sempozyum ve etkinliklerle bilgibirikimini arttıran bir ekibe sahip olduklarını dile getirdi. Daha sonrakatılımcılar, laboratuar bölüm şeflerince kontrol ve denetim aşamalarılaboratuarlar gezilerek bilgilendirildi. İZMİR(EgeAjans /Erdem Uysal/Tanju Güler/ Ender Gündüz)
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ege’ye Vefa Yılı Şenlik Yürüyüşü

Hemşireler Geleceği Şekillendiriyor

Okuyan Bir Gelecek’ inşa ediliyor

‘Tescilli’ başarı

Annesinden esinlendi, birinci oldu

Bilinçli tarım için eğitim seferberliği

Arşiv