Bir buçuk milyar dolarlık yatırıma plan engeli

  • 0
  • 1.174
Yazı Boyutu:

Bakanlıklardan bir türlü gelmeyen planlar yüzünden Çeşme’ye yatırım yapacakların önünün tıkandığını belirten Tütüncüoğlu, “Katar ve Dubai’den toplamda bir buçuk milyar dolar yatırım yapacaklar, 7 yıldır plan yok” dedi
 
Çeşme’deki 36’ncı Turizm Haftası Kutlama Töreni’nde konuşma yapan Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, ilçenin iyi bir turizm sezonu geçirileceğine inandığını belirti. İlçeye 3 kilometre uzunluğunda iki yeni plaj daha kazandıracağının müjdesini veren Tütüncüoğlu, ilçenin sürekli yükselen turist sayısı ile artan nüfusuna dikkat çekti, “Çeşme’yi de sürekli geliştirmemiz gerekiyor” dedi. Gürültü yönetmeliğinin gece 12 ile sınırlanmasının kentin eğlence hayatına darbe vurmasını engellemek için eğlence saatlerin öne çekilebileceğini belirten Tütüncüoğlu, “Çeşme’nin yazın Türkiye’nin birinci sınıf eğlence merkezi olmasını mutlaka yine sağlayacağız. Çeşme’nin yaşam kaynağı olan turizmdir. İlçemizde herkesin ekmek kapısı olan turizme; esnafı, çiftçi, işçisi, mal sahibi, sanatkârı, memuru herkes sahip çıkmalı, gerektiğinde taşın altına elini koymalıdır” diye konuştu.
 
Germiyan ve Ovacık’ın planları hazır
Çeşme’nin kruvaziyer turizmde hızlı bir gelişme kaydettiğini belirten Tütüncüoğlu, bağlantısı kesinleşmiş 60 civarında kruvaziyer seferi olduğunu vurguladı. Çeşme’ye kurulacak termal tedavi merkezinin de bu yıl temelini atmayı hedeflediklerini belirten Tütüncüoğlu, “Ilıca bölgemizde bin kişiyi tedavi edebilecek bir termal tedavi merkezini önümüzdeki yıl faaliyete geçireceğiz” diye konuştu. İlçenin artan nüfusuna bağlı olarak “Gidemediğin yer senin değildir” deyip yolları genişlettiklerini belirten Tütüncüoğlu şöyle konuştu: “Eskiden 6-7 metre olan yolları bugün 20 metreye çıkarıyoruz. Altyapıyı da bitirmek üzereyiz. Arıtma tesisini önümüzdeki ay hizmete başlayacak. “Bütünşehir kapsamında bize bağlanacak olan Germiyan ve Ovacık’ın ihalelerini de şimdiden hazırladık. 2014’te buraların da altyapıları tamamlanmış olacak. Geçen yıl restorasyonu biten Aya Haralambos Kilisesi de tam anlamıyla bir kültür merkezi, konser salonu haline geldi. Kent yaşamı için 96 çocuk parkı 45 sağlıklı yaşam parkı inşa ettik” diye konuştu.
 
Planlar yıllardır bekliyor
Çeşme’de çeşitli odaların Yunanistan’a bağlı adalara turist kazandırmak için birbirleriyle yarıştığını belirten Tütüncüoğlu şöyle konuştu: “Sakız başta olmak üzere adaların konsolosu gibi çalışıyor. Çeşme’den çok bu adalara turist kazandırmaya oradaki esnafa para kazandırmaya çalışıyorlar. Burada turizmden ekmek yiyenlerin önceliği Çeşme, Çeşme’ye turist kazandırmak olmalı. İlçeye bir tane fazla turist gelmesi için mücadele vermeliyiz” dedi. Hükümetin Çeşme’nin tanıtımı ve turizmine yeterli desteği vermediğinden yakınan Tütüncüoğlu, turizm merkezi olarak planlanan Altınkum bölgesinin planlarının 6-7 yıldır hazır olmadığını söyledi. Yatırımcıların bölge için beklediğini vurgulayan Tütüncüoğlu, “Katar’dan bir milyar Amerikan Doları ve Dubai’den de 500 milyon dolarlık turistik tesis yatırımı yapmak isteyen bir grup geldi ama plan yok. Turizm Bakanlığı’na da bu durumu tekrar tekrar ilettik fakat bir sonuç alamadık. Bir an önce bu bölgelerin 25 binlik, 5 binlik ve binlik planları olması gerekiyor.  Sayın bakanlarımız televizyon karşısında 3, en fazla 3,5 ay için de planların hazır olacağın söylediler, yıllar önce, hala plan yok…” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Turizm sezonuna erken giriş yaptı

Dekandan “Turizm Haftası” mesajı

Ramazan Bayramı’na özel Midilli seferi

Midilli seferleri için kapı vizesi şartları belli oldu

Vali Elban'dan Skal'ın dünya kongresine destek

İzmir, turizmde yine bir ilke imza atıyor

Arşiv