Bir dilek tutalım

  • 0
  • 479
Bir dilek tutalım
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Yılın son gününde 2016’ya ilişkin hayallerini anlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Gelin bu gece bir dilek tutalım: Çocuklar ölmesin, çocuklar sıcak yuvalarında uyusun, çocuklar aç kalmasın! Sokaklar patlama sesleri, ağıtlar ve feryatlarla çınlamasın! Ön yargılarımızdan kurtulup ötekileştirmeleri, hesaplaşmaları, nefretleri, intikamları bir kenara bırakalım! İlle de özgürlük, ille de demokrasi, ille de adalet isteyelim” dedi.
 
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, hem çalışma arkadaşlarının hem de İzmirlilerin yeni yılını kutladı. Meclis salonunda yaptığı konuşmada, 2015 yılının ülke açısından çok zor ve kayıp bir yıl olduğunu söyleyen Başkan Kocaoğlu, 2016’ya umutla bakmak istediklerini kaydetti. Terör olaylarının sonlandırılması için toplumun tüm kesimlerine birlik ve beraberlik mesajı gönderen  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, “2016 yılında bütün dertlerden, sıkıntılardan kurtulma ve barış yollarını; başta merkezi hükümetimiz, siyasi partilerimiz, parlamentomuz olmak üzere, hep birlikte bulmalıyız. Bunu başarmak zorundayız. Sadece iyi dilek ve temennilerle bir noktaya varamayacağımız yadsınamayacak bir gerçek” diye konuştu.
Bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti’nin teröre,  en iyimser rakamlarla 300 milyar dolar para harcadığını hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “300 milyar dolarla neler yapılabileceğini, ülkenin nerelere yükselebileceğini, ekonominin ve vatandaşların yaşam standardının nerelere getirilebileceğinin bir muhasebesini  yapmamız gerekir. Bu işin sadece maddi boyutu... 30 bini aşkın yurttaşımızın hayatını kaybetmesi;  her ile,  her  ilçeye, her beldeye, her köye  ateş düşmesini ise hiçbir maddi bedelle telafi edemezsiniz. Bunun en kötüsü de, her gün gelen ‘üç beş şehit’ haberinin toplum tarafından kanıksanmış olması…” dedi.

“Bu akşam düşünüp, değerlendirme yapalım”
Başkan Aziz Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Gelin bu gece bir dilek tutalım: Çocuklar ölmesin, çocuklar sıcak yuvalarında uyusun. Aç kalmasın. Ülkemizin her karış toprağında barış, mutluluk ve huzur olsun. Sokaklar patlama sesleri, ağıtlar, feryatlarla çınlamasın! Kan ve göz yaşları dinsin! Analar, babalar, çocuklar, kardeşler, eşler ağlamasın! Gelin bu gece bir dilek tutalım: Ön yargılarımızdan kurtulup ötekileştirmeleri, hesaplaşmaları, nefretleri, intikamları bir kenara bırakalım! Giderek unutmaya başladığımız sevgiye, saygıya, sadakate sımsıkı sarılalım. Kardeş olduğumuzu  hatırlayalım. Ama asla unutmayalım. Gelin bu gece bir dilek tutalım: İlle de özgürlük, ille de demokrasi, ille de adalet isteyelim. Gelin bu gece bir dilek tutalım: Şu parti bu parti demeden, ‘O proje onun. Bu projeye destek olursak o prim yapar’ demeden, ülke için çalışalım, ülke için üretelim. Herkes el ele tutuşsun; kendi için değil kenti için, partisi için değil ülkesi için çalışsın. Biz buna hazırız. Elbette işler dilek tutmakla olmuyor. Çalışalım, hep birlikte kenetlenelim. İnanırsak, bu çemberden, bu kısır döngüden  kurtulabiliriz. Sadece kol kola girmemiz gerekiyor. Sadece büyük hedefe. ülkenin geleceğine, Ulu Önderimizin gösterdiği çağdaş medeniyet düzeyine kilitlenmemiz gerekiyor. 2015 her bakımdan kayıp bir yıldı ama 2016 iyi bir başlangıç olsun!”.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bayram sonrası sokağın nabzını tuttu

Ayvalık'ta coşkulu karşılama

Yorgancılar’dan maliyet enflasyonu uyarısı

23 Nisan’a özel Atatürk mozaiği

Atatürk’ün Aliağa’ya Gelişinin 90. Yılı Kutlandı

Atatürk’ün Ayvalık’a gelişinin 90'ıncı yıl dönümü kutlandı

Arşiv