Bir Dünya Dayanışması

100 ülkeden uluslararası görsel sanatçılar, profesyonel kişisel koruma maskeleriyle salgına dikkat çekmek için desteklerini gösteriyorlar.

  • 0
  • 636
Bir Dünya Dayanışması
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

100 ülkeden uluslararası görsel sanatçılar, profesyonel kişisel koruma maskeleriyle salgına dikkat çekmek için desteklerini gösteriyorlar. Yeni korona salgını (covid_19) dünyayı etkisi altına aldı, 5 kıtada, neredeyse bütün ülkelerde görüldü. Yaklaşık 100 ülkeden sanatçılar, virüse karşı mücadelede desteklerini göstermek için, profesyonel kişisel koruma maskelerini takarak internet ortamındaki projeyle  bir araya gelip, tüm dünyaya mesaj verdiler.


Katılımcı heykeltraşlar, genellikle çalışmalarından kaynaklanan toz ve gazdan korunmak için maskelerini her gün takarlar. Bu pandemi krizinde sanatçıların maskeleri, hastalıkla mücadelede onların destek ve kararlılıklarını sembolize etmektedir. Bu proje,  dünya çapında heykel etkinliklerini birleştiren ve destekleyen kuruluş olan, merkezi Çin’de bulunan, Uluslararası Heykel Sempozyumları Birliği ISSA'nın başkanı, sanatçı Yang Liu’ önerisiyle gerçekleşmiştir.


Projede yer alan heykeltıraşların hepsi profesyonel, birlikte dünya çapında binlerce anıtsal heykel gerçekleştiren, etkili sanatçılardır. Çoğunun mesleki yaşamları ve gelirleri, uluslararası uçuşların kapatılması nedeniyle askıya alınmıştır. Türkiye’den uluslararası heykel çalışmalarıyla bilinen ve ISSA üyesi 2 sanatçı, Varol Topaç ve Canan Sönmezdağ Zöngür’ de projede yer almışlardır.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv