Bir elinde mikrofon bir elinde fırça

  • 0
  • 850
Yazı Boyutu:

TRT spikeri ve editör Çağatay Gökmen, 57 eserden oluşan sergisiyle Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi’nde İzmirli sanatseverlerle buluştu. Konak Belediyesi’nin düzenlediği serginin açılışına Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Genelkurmay eski Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, İzmirli sanatçılar, basın çalışanları ve çok sayıda sanatsever katıldı.

 Bir elinde mikrofon bir elinde fırça taşıyan ve hem işini hem de sanatını ustalıkla yapan Çağatay Gökmen, sergiyi İzmirlilerle buluşturan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’a teşekkür etti. Hissettiklerini tuvale döktüğünü ifade eden sanatçı, “Eskize bağlı kalırsam o zaten fotoğraf olur. Ben ne hissediyorsam onu resmediyorum. Son zamanlarda daha çok lekecilik ve renkçilik tekniklerine yöneldim. Geçmişten ve kültürden gelen birikimin oluşturduğu duyguları; ışığın, rengin heyecanını tuvale yansıtıyorum. Doğanın taşıdığı renklerin dışına çıkmayı seviyorum” dedi.

Sanata verdiği desteği sadece sergiler, kültür etkinlikleriyle değil, Konak Belediyesi kültür merkezleri ve semt merkezlerinde kadınları ve çocukları sanata yönlendirerek de gösteren Başkan Tartan, aynı zamanda meslektaşı olan Gökmen’i kutladı. Konak’ta çocukların resim, müzik, tiyatro, bale gibi kurslara katılarak sanatla büyüdüğünü; Konak Belediyesi semt ve kültür merkezlerinde kadınların seramik sanatından müziğe, resimden heykele sanatla iç içe olduğunu hatırlatan Hakan Tartan şöyle konuştu:  “Gazeteci kimliğiyle sevdiğimiz, saygı duyduğumuz; güçlü kalemiyle bildiğimiz Çağatay Gökmen’in resimlerini burada görmekten, keyifle izlemekten mutluluk duyuyorum. Doğa, deniz ve yeşil ağırlıklı bu sergi ile hem gazeteci arkadaşımıza hem de resimlerinin verdiği o güzel duygulara özlemimizi gidermiş olduk. Konak Belediyesi’nin kurslarında da sanatla büyüyen çocuklar, sanatı anlayan bir toplum oluşuyor. Böyle sergiler onlara da cesaret veriyor.”  Renklerin uyumu ve farklı tekniklerle büyüleyici bir görüntü oluşturan sergiyi görmek için son gün 1 Mayıs.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Dostluk Kazansın gün sayıyor

Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin

Genç sanatçıdan keman resitali

Alice’den esinlendi

Doğa Kent Sanat Karma Sergisi Çetin Emeç'de

Arşiv