“Bir Kenti Düşlemek” ile Ekol Sanat’ta

Ekol Sanat Galerisi, Çağdaş Türk Resim Sanatına özgün tarzıyla imzasını atan, yaşayan en önemli ressamlarından Devlet Sanatçısı Profesör Devrim Erbil 3’üncü kez Ekol Sanat Galerisi’nde sergi açacak.

  • 0
  • 716
“Bir Kenti Düşlemek” ile Ekol Sanat’ta
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ekol Sanat Galerisi, Çağdaş Türk Resim Sanatına özgün tarzıyla imzasını atan, yaşayan en önemli ressamlarından Devlet Sanatçısı Profesör Devrim Erbil 3’üncü kez Ekol Sanat Galerisi’nde sergi açacak. Erbil, “Bir Kenti Düşlemek” adlı sergisiyle resim sanatının yanı sıra, seramik, mozaik, vitray, halı resimleri ve gravür ipek baskı tekniklerinde birçok özgün eser ile 6 Nisan - 8 Mayıs 2018 tarihleri arasında Ekol Sanat Galerisi’nde izleyicisi ile buluşacak.

Erbil’in sergisi ile ilgili bilgi veren Ekol Hastanesi ve Ekol Sanat Galerisi Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Mehmet Baz, Türk Resim Sanatının yaşayan en önemli ressamlarından biri olan Devlet Sanatçısı Profesör Devrim Erbil’de figürün coşkuyla bütünleşen resmetme enerjisinin baştan belirlenmiş nihai sona göre denetlenmesiyle ilgili olduğunu ve bunun da söz konusu resimlerde figür ile soyutun hangi nedenle iç içe geçtiğini gösterdiğini söyledi. Dr. Baz, “Ritim ve titreşimi de Türk Resmine armağan eden belki de ilk sanatçıdır. Çizgileri, birebir şiirin diline karşılık gelmektedir. Bu anlamda, Devrim Erbil, resimle şiir yazan ve şiirle resim yapan bir sanatçıdır. Bu bağlamda Erbil uzun yıllar İstanbul’u resmettikten sonra İzmir, Bursa, Edirne ve Balıkesir gibi kentlere yönelmiştir. Devrim Erbil’i 3’üncü kez sanat galerimizde ağırlamaktan dolayı mutluyuz.  Çağdaş Türk Resim Sanatı içerisinde "Soyutçu 7'ler" ve Mavi Grup"un kurucusu olan Devrim Erbil “Bir Kenti Düşlemek” adlı sergisiyle çok sayıda eseri ile tekrar İzmirli sanatseverlerle buluşacak. 6 Nisan’da Ekol Sanat Galerisi’ndeki sergi açılışına tüm İzmirli sanatseverleri davet ediyoruz” dedi.

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

İşte şimdi bahar geldi

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Genç Sanatçılar sahnede

Arşiv