Bir Kentin Gizli Tarihi kitap marketlerde

Şiirinin yazarı, Karşıyaka Belediyesi Başkan Danışmanı, TOBAV İzmir Şubesinin Başkan Yardımcısı, Şair Yazar Haluk Işık’ın ilk şiir kitabı “Bir Kentin Gizli Tarihi” kitapmarketler yerini aldı.

  • 0
  • 2.339
Bir Kentin Gizli Tarihi kitap marketlerde
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Karşıyaka Belediyesi Başkan Danışmanı, TOBAV İzmir Şubesinin Başkan Yardımcısı, Şair Yazar Haluk Işık’ın ilk şiir kitabı “Bir Kentin Gizli Tarihi” kitap marketler yerini aldı.

Toplu Oyunlar, çocuk edebiyatı ve ortak imzalı işler olarak 6 kitabı olan ve şiirleri antolojilerde yer alan Işık’ın ilk şiir kitabı
Smirna Yayınları’ndan çıktı. “Bir Kentin Gizli Tarihi” kitabının Genel Yayın Yönetmenliğini Ercan Günaydın üstlenirken, M. Turgut Gülpınar yayına hazırladı.  İzmir Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Hülya Savaş kitapta yer alan şiirlerden 12 tanesini seslendirirken, Aslıhan Işık ise seslendirilen şiirleri görsel şölen haline getirdi. İsteyen okuyucular, QR Code'lu sayfaları cep telefonları aracılığıyla izleyebilecek.    

Yazar- Şair Haluk Işık, 39 şiirin yer aldığı kitabını tek bir cümleyle özetledi: “Bu kitap, ömrüm boyunca sürdürdüğüm şiir emeğine ve yayınlama ihmaline karşı bir özür belgesidir.”
 
HALUK IŞIK
Altı- yedi yaşlarından bugüne İzmirli olan Haluk Işık, 27 Mart 1960’da Edremit’te doğdu. Gökçeada Öğretmen Okulu yılları dışında, eğitimini İzmir’de tamamladı, DEÜGSF Sahne ve Görüntü Sanatları Bölümünden doktora yeterlik düzeyinde mezun olan sanatçı, Devlet Tiyatrosundan dramaturg olarak emekli oldu, okulunda konuk öğretim üyesi olarak görev yaptı, yıllarca çeşitli kurumların yazarlık kurslarında ders verdi, Milli Eğitim’de oyun değerlendirme komisyonlarında görev yaptı. 20 yıldır yerel yönetimlerde başkanlık danışmanı ve genel sanat yönetmeni olarak çalışmaktadır, halen Karşıyaka Belediyesi Başkan Danışmanıdır.

Türkiye’de ve yurt dışında 60’a yakın oyunu sahnelendi. Tümü yayınlanmış 30 dolayında radyo oyunu, 300 dolayında televizyon senaryosu yazdı. Değişik yıllarda “Bir sezonda en çok sahnelenen yerli oyun yazarı” ve “En çok yasaklanan oyun yazarı” olarak anıldı. Bugüne dek 40’a yakın oyun ve kitlesel gösteriler yönetti. “Yeryüzü Sahnesi İzmir”i kurdu, 15 yıla yakındır Bademler Köy Tiyatrosuna yönetmen olarak emek vermektedir. Oyunları, şiirleri, film öyküleri ve mesleki çabalarıyla, bugüne dek 40’tan fazla ödülle onurlandırıldı. Oyunlarını sahneleyen ve ödüllendirilen topluluk ve emekçilerle onur duydu. Değişik gazete ve dergilerde, şiir, deneme ve bilimsel yazılar yanında, binlerce köşe yazısı yazdı. Bilimsel, sanatsal ve kültürel etkinliklerde, bildirileriyle, konferans ve panel konuşmalarıyla yer aldı. Değişik yarışmalarda seçici kurul üyeliklerinde bulundu. Bir dönem radyo programları hazırladı. Bugün, Karşıyaka Belediyesi etkinlikleri kapsamında düzenlediği söyleşi programlarında, konuklarını ağırlamalı sürdürüyor. Işık; Ege ve Ada’nın babası, Sümer’in büyükbabasıdır.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Arşiv