Bir millet iki devlet

  • 0
  • 664
Bir millet iki devlet
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Azerbaycan Devlet Tiyatrosu, Türkiye turnesine İzmir’den başladı. Gediz Üniversitesi’nde peş peşe 2 oyun sahnelendi, izleyenler Türkiye ve Azerbaycan bayraklarıyla selamlandı, “Bir millet, iki devlet” vurgusu yapıldı.

Azerbaycan İrevan Devlet Tiyatrosu, Türkiye turnesine çıktı, ilk durakları ise İzmir oldu. Tarihlerinde ilk kez İzmir’de sanatseverlerle buluşan ekip, Gediz Üniversitesi’nde üst üste 2 gün perde açtı.
Gediz Üniversitesi Türk Dünyası Topluluğu’nun ev sahipliğinde gelen Azeri tiyatrocular, ilk gün Cumhuriyetin İlk Sedası”nı sahneledi. Kurtuluş Savaşı’nın zorlu yıllarının ele alındığı oyunda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kazım Karabekir ve Rauf Orbay’ın Erzurum Kongresi hatıraları aktarıldı, Anadolu’nun işgalden kurtarılış destanın nasıl yazılmaya başlandığı canlandırıldı.

Bir sonraki gün de Ermenistan’ın Azerbaycan’ın sivil yerleşim bölgelerini ateşe tutmasının konu edildiği “Soykırım Tarihinin Destanı” oyunu izleyicilere sunuldu. Ellerinde Türkiye ve Azerbaycan bayraklarıyla sanatseverleri selamlayan tiyatrocular ‘bir millet 2 devlet’ vurgusu yaptı, dakikalarca alkışlandı. Bu 2 oyun Azerbaycan Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Anadolu Aydınlar Ocağı katkılarıyla İzmir’in ardından 15 şehirde daha sahnelenecek.

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ruhu genç İzmirliler gösterileriyle büyüledi

Atatürk'ün Hayatı Şarkılar ve Şiirlerle Yankılanacak

San Remo’da Zafer

Yaşamı ve Şiirleriyle Bir Garip Orhan Veli

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

Arşiv