‘Bir Ömürlük Misafir’ KKM’de

Genç ve başarılı ressam Hasan Basri İnan’ın “Bir Ömürlük Misafir” adını verdiği ilk kişisel sergisi Karaca Kültür Merkezi’nde açıldı.

  • 0
  • 598
‘Bir Ömürlük Misafir’  KKM’de
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Genç ve başarılı ressam Hasan Basri İnan'ın “Bir Ömürlük Misafir” adını verdiği ilk kişisel sergisi Karaca Kültür Merkezi’nde açıldı.

Resme fotoğraf tadında izlenim veren eserlerin yer aldığı serginin açılışına Konak Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Dikili Kaymakamı Alper Faruk Güngör, İzmir Cumhuriyet Savcısı Veli San, Hakim Cihan San ile çok sayıda davetli katıldı. Kaya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kaya, ressam Hasan Basri İnan’ı kutlayarak plaketini takdim etti.

Resimlerini yağlı boya ve akrilik olarak çalışan sanatçı, resmin içinde yer alan figürü monokrom bir şekilde tuvale aktardığını, kuru fırça tekniğini kullanarak tek bir renk ve ince dokunuşlarla foto-gerçekçi çalışmalar ortaya çıkarmaya çalıştığını, eserlerinin arka planında ise bazen bir Anadolu kilim motifini bazen de Selçuklu ve İznik çinilerini kullandığını söyledi.  

Serginin küratörlüğünü Karaca Kültür Merkezi Sanat Yönetmeni Meryem İpek’in yaptığı ve sanatçının 16 eserinin yer aldığı sergi 30 Nisan’a kadar gezilebilecek.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

Arşiv