Bıraktığı miras bizlere ışık olmaya devam edecek

1 Şubat 1979’da uğradığı suikast sonucu hayattan koparılan Gazeteci Abdi İpekçi’yi, katledilişinin 45. yılı nedeniyle İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi bir basın açıklaması yaptı.

  • 0
  • 363
Bıraktığı miras bizlere ışık olmaya devam edecek
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Dilek Gappi, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevi sırasında suikaste uğrayan Abdi İpekçi’nin ölüm yıldönümü nedeniyle yayınladığı anma mesajında şu görüşlere yer verdi:
“Abdi İpekçi; cesur kalemi ve tarafsız duruşuyla canı pahasına mesleğini yapan bir gazeteciydi. Evinin yakınlarında Mehmet Ali Ağca tarafından katledildi. Ancak aradan geçen 45 yıla rağmen katilin bağlantıları, cezaevinden kaçışı ve cinayetin ardındaki güçlere ilişkin pek çok soru yanıtsız kaldı. Tıpkı Uğur Mumcu, Çetin Emeç, Ahmet Taner Kışlalı, Muammer Aksoy ve katledilen daha nice gazetecide olduğu gibi cinayeti azmettirenler ortaya çıkartılmadı. Ne yazık ki ülkemiz, demokrasi, düşünce ve basın özgürlüğü açısından bu durumun ağır sonuçlarını hala yaşıyor.”

“Gazetecilere yönelik saldırılar demokrasi ayıbıdır” diyen Gappi sözlerini şöyle tamamladı: “Abdi İpekçi’yi onun fikirlerinden korkanlar öldürdü. Ancak bıraktığı miras bizlere her zaman ışık olmaya devam edecek. İzmir Gazeteciler Cemiyeti olarak demokrasinin temel taşı olan basın özgürlüğü mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Bugün Abdi İpekçi’yi ve onunla birlikte basın özgürlüğünü savunurken hayatlarını hiçe sayan tüm basın şehitlerimizi sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir-Cape Town iş birliği

Hıdırellez dileği barış, adalet ve refah

Karabağlar Hıdırellezle coştu

Başkan Mutlu Hıdırellez Şenliği’ne katıldı

Hıdırellez ve bahar coşkusu

Şenlik havasında Hıdırellez

Arşiv