Birinci oldu, yolu açıldı

  • 0
  • 1.362
Yazı Boyutu:

Geçtiğimiz günlerle düzenlenen 5’nci Ulusal Genç Solist Yarışması Profesyonel Kategorisi’nde birinci olan Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı son sınıf öğrencisi Soprano Ayşe Şener’in birincilikle birlikte yolu da açıldı. 
Yarışmadan ardından dünyanın dört bir tarafından gelen jüri üyelerinin yaptığı kritiklerin ardından Amerika’da düzenlenen ASPEN Müzik Festivali’nden ve Hollanda’da Orfeo Studio’dan davet aldı.
5 yıldır şan eğitimi aldığı aldığı İzmir Devlet Opera ve Balesi Solist Sanatçısı ve Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Birgül Su Ariç ile mutluluğunu paylaşan Ayşe Şener, aldığı ödülden çok yarışmadan sonra dünyanın dört bir tarafından gelen jüri üyelerinin yaptığı kritiklerin kendisini çok mutlu ettiğini ve yolunu açtığını ve bunda sevgili hocası Ariç’in payının büyük olduğunu söyledi.
 Şener, 2007’de birincilikle kazandığım Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda 5 senedir İzmir Devlet Opera ve Balesi Solist Sanatçısı ve Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Birgül Su Ariç ile şan çalışıyorum. Kazandığım birincilik sonunda her yıl Haziran ayında başlayan ve Amerika’da düzenlenen ASPEN Müzik Festivali’ne %100 burs verilmek üzere davet edildim. En kısa zamanda Orfeo Studio’dan aldığım davetle Hollanda’ya giderek, bilgi ve donanımımı artırıcı artistik çalışmalarımı tamamlayıp opera sahnelerinde profesyonel olarak yer almayı ve hem yurtdışında, hem yurtiçinde ülkemi iyi bir sanatçı olarak temsil etmek istiyorum” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çekirdekten Ormana

Yeni Türkü fırtınası

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Dostluk Kazansın gün sayıyor

Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin

Genç sanatçıdan keman resitali

Arşiv