Birincilerin tercihi yine “Ege Üniversitesi” oldu

  • 0
  • 1.335
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi gelişmiş altyapısı ve teknolojisi ile yine öğrencilerin ilgiodağı oldu. Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavı’nda (DUS) birinci olan öğrenciler,Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ni tercih ettiler.                        

“EĞİTİM KALİTEMİZARTIYOR”
EgeÜniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celal Artunç; “Fakültemizinson zamanlarda yaptığı hem bilimsel hem sosyal projelerle sesini duyurdu.Fakültemizde verilen eğitimin kalitesi ileri düzeyde olan eğitimin tercihseviyesi nedeniyle son zamanlardaki DUS sınavlarında birincilerin tercihiolmuştur. DUS birincilerinin bizi tercih etmesi açıkçası bizi şaşırtmadı. 1.5yıl önce yine bir DUS birincisi yine bizi tercih etti. DUS’ ta başarılı olanöğrencilerin bizi tercih etmesi eğitim kalitemizdeki başarıyı gösterir. Buöğrencilerin bizim üniversitemizi tercih etmesiyle bizde eğitimimizi dahayukarı seviyeye taşımaya gayret gösteriyoruz. Gelecek yıllarda yapılacak olanDUS sınavlarında da öğrencilerimizi bekliyoruz” diye konuştu. 

DişHekimliği Uzmanlık Sınavı’nda birinci olan Serap Titiz; “ 2012 yılındaHacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun oldum. Çok uzunzamandır bu sınavı bekliyordum. Çok çalışarak başarıyı elde ettim. Kazandıktansonra nereyi tercih edeceğim konusunda düşünceliydim. Fakat EgeÜniversitesi’nin köklü tarihi ve gelişmişliği bu kararımda beni etkiledi. EgeÜniversitesi’ni tercih etmemde Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Celal Artunç’ unbenimle yakından ilgilenmesi Ege Üniversitesi’ni seçmemde etken oldu” dedi.

DişHekimliği Uzmanlık Sınavı’nın  diğerbirincisi olan Derya Baykal; “2011 yılında Hacettepe Üniversitesi Diş HekimliğiFakültesi’nden mezun oldum.  Mezun olurolmaz ben Ege Üniversitesi Periodontoloji Anabilim dalında doktoraya başladım.Daha sonraları doktoramı dondurduktan sonra uzmanlık sınavına çalışmayabaşladım. Eylül 2013 döneminde DUS birincisi oldum” şeklinde konuştu.                       

“EGE  HEM ÇOK KÖKLÜ HEM DE ÇOK GELİŞMİŞ BİRÜNİVERSİTE”
Ege Üniversitesi’nineden tercih ettiğini açıklayan Baykal; “İzmirliyim ve EgeÜniversitesi yakından bildiğim bir üniversite. Periodontoloji bölümünden dolayızaten bir Ege Üniversitesi ile bir geçmişim var. Ege  hem çok köklü hem de çok gelişmiş birüniversite. Teknolojik altyapısı da güçlü olduğu için burayı seçtim. Gelecekyıllarda DUS’ta derece yapan arkadaşlarıma Ege Üniversitesi’ni tavsiye ederim”diye konuştu.
Ezgi Kılıç- Ufuk Kendirci- OzanGümüş   İZMİR(Ege Ajans)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv