Birinciliğini Ufuk Biçak Ve Recep Gül Paylaştı

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV), düzenlediği 34. Uluslararası İzmir Festivali Celsus Kütüphanesi’nde yapılan 11. Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Ulusal Beste Yarışması Final Konseri ile başladı.

  • 0
  • 538
Birinciliğini Ufuk Biçak Ve Recep Gül Paylaştı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV), düzenlediği 34. Uluslararası İzmir Festivali Celsus Kütüphanesi’nde yapılan 11. Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Ulusal Beste Yarışması Final Konseri ile başladı. Konser öncesinde İKSEV Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper, “Festival ruhunu sanat, sevgi, barış duygularıyla yaşamamızı ve kendimizi daha iyi hissetmemizi sağlayan” Festival destekçilerine teşekkür plaketlerini sundu.

 “Viyolonsel Konçertosu” dalında düzenlenen  “11. Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Ulusal Beste Yarışması”nın ilk elemesinde, katılan 11 eser arasından Ufuk Biçak ve Recep Gül’ün konçertoları finale kaldı.  Yarışma konserinde Şef Orhun Orhon yönetimindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde Recep Gül’ün konçertosunu çellist Poyraz Baltacıgil, Ufuk Biçak’ın konçertosunu çellist Nil Kocamangil seslendirdi. Dinleyicilerin, orkestranın ve seçici kurulun oylarının eşit çıkması sonucunda birinciliği Ufuk Biçak ve Recep Gül paylaştılar.

 
Konser sonrasında İKSEV Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper, Şef Orhun Orhon’a, İZDSO Müdürü Jale Özge Tanrıver’e, çellistler Nil Kocamangil ve Poyraz Baltacıgil’e teşekkür plaketlerini sundu. Kazananlara plaketlerini Filiz Eczacıbaşı Sarper ve Seçici kurul üyesi, Devlet Sanatçısı Rengim Gökmen verdi.

İlk seslendirilişlerinde kaydedilen iki konçertonun CD’si İKSEV tarafından bastırılacak.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Arşiv