Birleşmiş Milletler'i andıran okulda eğitim başladı

1899 yılında kurulan, bünyesindeki yabancı uyruklu öğrenciler nedeniyle “Birleşmiş Milletler”i andıran İzmir İtalyan İlköğretim Okulunda 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı düzenlenen törenle başladı.

  • 0
  • 335
Birleşmiş Milletler'i andıran okulda eğitim başladı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

1899 yılında kurulan, bünyesindeki yabancı uyruklu öğrenciler nedeniyle “Birleşmiş Milletler”i andıran İzmir İtalyan İlköğretim Okulunda 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı düzenlenen törenle başladı.
 
Modern ve çağın gereklerine uygun eğitim verebilmek amacıyla 7 yıl önce yönetimi imzalanan protokol ile Arkas Eğitim ve Kültür Vakfı’na devredilen okulun açılış törenine İzmir İtalyan Konsolosu Valerio Giorgio, Arkas Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas ve öğrenci velileri katıldı.

İtalyan Okulu’nun dedesi tarafından 1899 yılında yaptırıldığını ve kendisi için büyük önem taşıdığını anlatan Arkas Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, “Bizim çocuklarımızı anaokulundan itibaren eğitmeye başlamamız gerekiyor. Çünkü buradaki eğitim bütün eğitim hayatında etkili izler bırakıyor. Ben ana ve ilkokulu bu okulda okudum. Bu okulun yaşaması benim için çok önemli. O nedenle her yıl elimizden geldiği kadar okulu, okulun verdiği eğitimi geliştirmek için çeşitli yatırımlar yapıyoruz. Bize güvenerek çocuklarınızı emanet ettiğiniz için teşekkür ederim. Burada farklı milletlerden 100 yakın çocuk birlikte eğitim görüyor. Başka kültürlere hoşgörü ile yaklaşmayı, onları anlamayı, onlarla iletişim kurmayı öğreniyorlar. Bu hayatları boyunca kullanacakları en büyük değer” dedi. Arkas, okul binasının İzmir yangınından kurtulan ender binalar arasında bulunduğunu da sözlerine ekledi. Okulun yaşatılmasına katkı sağlayanlara teşekkür eden İtalyan Konsolosu Valerio Giorgio ise, “İtalyan Okulu köklü bir kültürü temsil ediyor. Biz de İtalyan hükümeti olarak okulun yaşatılması için ortak projeler yürütüyoruz, yürütmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Yaklaşık 125 yaşında olan İtalyan İlköğretim Okulu, Türk öğrencilerin yanı sıra İzmir’de bulunan İtalyan, İngiliz, Yunan, Hırvat, Mali uyruklu öğrenciler Türkçe ve İtalyanca eğitim görüyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Yaşar Üniversitesi 23 yaşında

57. Alay temsili sancağını 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti

Arşiv