Bizim Tercihimiz Ege Tıp

Üniversite tercih döneminin başlamasıyla üniversite adaylarının telaş dolu günleri de başladı. Öğrenciler okuyacakları bölümün iş olanakları, üniversitenin başarı sıralaması, imkanları, bulunduğu il gibi birçok etmeni değerlendirerek tercihlerini yapıyorlar.

  • 0
  • 623
Bizim Tercihimiz Ege Tıp
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Üniversite tercih döneminin başlamasıyla üniversite adaylarının telaş dolu günleri de başladı. Öğrenciler okuyacakları bölümün iş olanakları, üniversitenin başarı sıralaması, imkanları, bulunduğu il gibi birçok etmeni değerlendirerek tercihlerini yapıyorlar.

Tıp fakülteleri de öğrencilerin hedeflediği ve oldukça yüksek puanlarla öğrenci alan bir bölüm. Tıp fakültesi denilince, Türkiye'de başarılı devlet üniversiteleri arasında ilk sıralarda bulunan Ege Üniversitesi ön plana çıkıyor. Öğrenci seçme sınavında yüzde birlik dilimden öğrenci alan seçkin bir eğitim ve araştırma kurumu olan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi, Tıpta Uzmanlık Sınavında (TUS) başarıları ile tıp fakülteleri mezunları arasında da ilk sıralarda yer alıyor.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan ve Başhekim Vekili Prof. Dr. Cemil Gürgün, “Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi, bilim ve toplumdaki gelişmeler ile hekimlik uygulamalarını bütünleştirerek toplumun sağlık sorunlarına yüksek nitelikli sağlık hizmeti sağlayabilecek bilgi, beceri ve tutuma sahip hekimler yetiştiriyor.  Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi,  mezunlarının iyi bir hekim olmasının yanı sıra birer sağlık savunucusu, bilim insanı, iletişimci, ekip üyesi, lider ve yönetici olmalarını da hedefliyor ve eğitim programlarını bu yönde geliştirmek için çaba harcıyor.  Ege Tıp, bu çabalarının karşılığını eğitim programının 2023 yılına kadar ikinci kez akredite olmasını sağlayarak aldı. Ege Tıp Fakültesi bu yıl  ilkbahar döneminde yapılan TUS’ta yeni bir başarıya imza atarak adından söz ettirdi” diye konuştu.

Bornova Kampüsünde bulunan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi, her yıl yaklaşık 340 yeni öğrenciye kapılarını açıyor. Ayrıca, Ulusal Tıp Eğitimi Akreditasyon Kurumu (UTEAK) tarafından programlanan ve sürdürülen akreditasyon sürecini başarıyla tamamlayan ve eğitimde akredite edilen fakültelerin en büyüğü. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitim süresi 6 yıl. 2010 – 2011 eğitim-öğretim yılı başından itibaren hazırlık sınıfı uygulaması kaldırılan fakültede, yerine tıp eğitimi için çok önemli olan yabancı dil eğitimi, Tıbbi İngilizce dersi olarak eğitim süresi boyunca devam edecek şekilde veriliyor. Böylece Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi, hazırlık sınıfı bulunan diğer tıp fakültelerine göre bir yıl daha kısa eğitim veriyor. Yabancı dil eğitimi yıllara yayıldığından, öğrencilere önce genel, ardından mesleki İngilizce öğretilerek, güçlü bir yabancı dil eğitimi sunuluyor. Erasmus programında öğrenci kabulü ve gönderimiyle 1.sırada yer alan Ege Üniversitesi, bu yönüyle tercihlerde öne çıkıyor.  Simüle Hasta Laboratuvarı ile öğrencilerine çok erken bir dönemde hastalardan öğrenme olanağı sunan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde teorik derslerin yanı sıra ağırlıklı olarak pratik ve beceriye dönük uygulamalar yer alıyor.

Selin Toklar-Cansu Çeviker- Can Gürtunca
        İZMİR (Ege Ajans) 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Yaşar Üniversitesi 23 yaşında

57. Alay temsili sancağını 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Arşiv