BODRUM ODA ORKESTRASI GÜNEY KORE YOLCUSU

  • 0
  • 2.466
Yazı Boyutu:

 
29 Ağustos İzmir AASS Merkezinde, 1 Eylül Dünya Barış günü nedeniyle Turgutreis D-Marinde ücretsiz konser verecek olan Bodrum Oda Orkestrası 8-20 Eylül arası ise Güney Kore turnesinde..
 
Şimdiye kadar yaptığı etkinliklerle adından söz ettiren Bodrum Oda Orkestrası 8-20 Eylül tarihleri arasında orkestra şefi Betin Güneş yönetiminde Korea Musica Art Management işbirliğiyle Güney Korede 8 konser gerçekleştirecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası bünyesi sanatçılarından yirmi kişilik gir grup olarak oluşturulan topluluk bu turne öncesi ise 29 Ağustosta saat 20.30 da  İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezinde, 1 Eylül akşamı ise saat 20.00 de  Dünya Barış Günü nedeniyle   D-Marin Turgutreis’te Koreli şef Lee Jong-Wuk yönetiminde ücretsiz birer konser verecek. Sema Korkut, Ersun Kocaoğlu, Emre Sayarı, Cha Seung-Hee ve Lee Gong-Hee ise bu konserlerde solist olarak yer alacak.
Numan Pekdemir’in sanat koordinatörlüğündeki konserlerde Sema Korkut başkemancı olarak görev yapacak.
Bu etkinlikler başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere yerel yönetimler, özel sektör ve kişisel desteklerle gerçekleştirilecek. Türkiye ve Güney Korede’ki konserlerin tamamı; Türkiye - Güney Kore dostluk konserleri adı altında sunulacak. Güney Koredeki konserleri Türk orkestra şefi Betin Güneş yönetecek. Orkestra; İksan, Sungham, Haman, Masan, Busan, Pangyo ve Seul gibi kentlerde toplam 8 etkinliğe katılacak. Bu etkinliklerle aynı zamanda Türkiye ve Bodrum yarımadası da tanıtılmış olacak.
Bodrum Oda Orkestrasının sanatçısı ve koordinatörlüğünü yapan Numan Pekdemir’in bu etkinlikler zinciriyle ilgili açıklaması şu şekildedir:
Bodrum Oda Orkestrası şimdiye kadar oldukça başarılı etkinlikler düzenlemiştir. İstanbulda 80 ülkeden 2500 yabancı konuğa verilen konser ve Mayıs ayında İzmirde gitar virtüözü Pepe Romero, ve ayrıca İdil Biret,Suna Kan, Mario Hossen ile verdiğimiz konserler bunlardan bazılarıdır. Biz Güney Kore’ye 1996 yılında İzmir Devlet  Senfoni Orkestrası olarak da gitmiştik. O zamandan bu yana Korea Musica Art  Manejeri Soong Hee-Young ile dostluğumuz devam etmekte. Şunu da belirtmeliyim Kore’li dostlarımızla aramızda  tarihten gelen bir yakınlık var. Türkleri gerçekten çok seviyorlar. Geçen sene kendisi İstanbula geldi. Orada bir görüşme yaptık ve projeyi birbuçuk   sene önce başlatmış olduk. Bilindiği gibi bu tür faaliyetlerin son anda uygulanması mümkün değildir. Önceden başlamak gerekir. Bakanlığımızında desteğini alarak çalışmalarımızı tamamladık. Sayın Bakanımıza,Genel Müdürlüğümüze ve İzmir Devlet Senfoni Orkestrası yönetimine teşekkür ediyoruz. Şüphesiz bu çalışmamızda Konacık, Ortakent, Side ve Turgutreis Belediyeleri ile Korea Musica Art Management’in ve diğer kurum ve  kuruluşların katkıları unutulmaz. Hatta kişisel olarak destekleyenler oldu. Bu tür etkinlikler paylaşılınca daha anlamlı ve güzel oluyor. Sanatçılar olarak destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Kısmet olursa 8 Eylülde gideceğiz. Oradaki konserleri çok önemsiyoruz. Netice olarak ülkemizi temsil ediyoruz. Bunun bilinci içindeyiz görevimizi en iyi şekilde yapmamız gerektiğine inanıyorum. En önemli amaç ve hedefimiz müzik kültürümüzün tanıtımı yanında ülkemizi ve Bodrum yarımadasını da tanıtmaktır. 15 Eylülde Busan’da olacağız. Bilindiği gibi orada büyük bir Türk şehitliğimiz var.O gün şehitliğimizi ziyaret programımız var daha öncede ziyaret etmiştik. Bizim için çok anlamlı ve duygu yüklü bir gün olacak. 
Bodrum Oda Orkestrası
2007 yılında Numan Pekdemir’in projesi olarak Bodrum Belediyesine sunulan Bodrumda bir Oda Orkestrası kurulması düşüncesi Bodrum Belediyesi ve   Kültür ve Turizm Bakanlığınca da desteklendi. Çalışmalara  başlamak üzere aslen Bodrum-Turgutreisli olan İzmir Devlet Senfoni Orkestrası sanatçısı Numan Pekdemir bakanlıkça Bodrum Belediyesinde görevlendirilmişti. Orkestra başlangıçta Ankara, İstanbul, İzmir ve Antalyadan davet edilen sanatçılarla; Gürer Aykal, Naci Özgüç, İbrahim Yazıcı, Antonio Pirolli, Fazlı Orhun Orhon, İclal Kardıçalı , Erol Erdinç ve Nesrin Bayramoğulları gibi şeflerle etkinlikler yapmış başta  Suna Kan, İdil Biret, Şefika Kutluer, Mario Hossen ve Pepe Romero gibi sanatçılar olmak üzere bazı solistlere de  eşlik etti.
Numan Pekdemir’in daha sonra İzmir Devlet Senfoni Orkestrasındaki görevine dönmesiyle sanatçılar bu defa İzmir’de tekrar bir araya gelerek Numan Pekdemir’in öncülüğünde Bodrum Oda Orkestrası adı altındaki çalışmalarını yeniden başlattı. Bodrum Oda Orkestrası Uluslararası Didim, Ayvalık ve Side festivallerinde de yer alarak başarılar elde etti. Orkestra Nisan ayında da İstanbul’da  Lütfi Kırdar salonunda 80 değişik ülkeden ve 2500 civarında yabancı konuğun katıldığı bir gruba özel bir etkinlik düzenledi, Mayıs ayı sonunda da Dünyanın en başta gelen ve klasik gitarın bir yıldızı olan Pepe Romero ile de bir konser vermişlerdir. Bodrum Oda Orkestrası 8 -20 Eylül tarihleri arasında da 8 konser vermek üzere Güney Kore’ye davet edildi. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sanayiden Sanata

Lise öğrencilerinden ingilizce müzikaller

Sanatın ‘marka’ yüzü olacak

Kültürel İzlerin Düşünsel Evreleri Alaçatı ART Shop’da

Konservatuvar TRT'den Bir Bahar Akşamı dinletisi

Dünya Prömiyeri İzmir'de

Arşiv