‘BORBEL E – Kent Bilgi Sistemi’ ile geleceğin belediyeciliği şimdiden başladı

  • 0
  • 909
‘BORBEL E – Kent Bilgi Sistemi’ ile geleceğin belediyeciliği şimdiden başladı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi ile İZKA’nın “Bilgi Toplumuna Dönüşüm ve Bilgi İletişim Teknolojileri Mali Destek Programı” kapsamında gerçekleştirdiği “Borbel E-Kent Bilgi Sistemi Projesi” kapanış toplantısı yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Ege Üniversitesi ile stratejik ortak olduğu proje başarıyla tamamlandı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Vatandaşlarımız bundan sonra belediyemize gelmeden birçok hizmeti bulunduğu yerden alacak” diye konuştu. Projeyle bugüne kadar Bornova Belediyesi’nin kendi olanakları ile gerçekleştirmiş olduğu bilgi işlem teknolojileri yatırımları bir adım öteye taşınarak birbirine ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Coğrafi Bilgi Sistemi’ne bağlanacak. Böylece yerel yönetim hizmetlerindeki süreçler kısalacak. Verilen hizmetlerin kalitesi artacak. Kurumsal kaynaklar daha etkin ve verimli şekilde kullanılacak.

Bornova Belediyesi Nikah Salonu’ndaki BORBEL E-Kent Bilgi Sistemi kapanış toplantısı Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, , EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan, EÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve Bornova Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Jülide Kesken, İzmir Büyükşehir Belediyesi Bilgi Ağları Şube Müdürü Kadir Yıldız ve projenin mali anlamda büyük destekçisi İZKA (İzmir Kalkınma Ajansı) Genel Sekreteri Murat Yılmaz Çoban’ın katılımıyla gerçekleşti.

Başkan Atila: Hemşehrilerimize yerinde hizmet vereceğiz
Başta Ege Üniversitesi olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, “Bu hizmetle beraber vatandaşlarımız belediyemize gelmeden birçok hizmeti olduğu yerden alacak. Yerinde hizmet vereceğiz. Başka projelere zemin hazırlayacak BORBEL E - Kent Bilgi Sistemi tasarruf da sağlayacak. Parçalı yapıdan tekli yapıya geçerek yıllık 400 bin lira olan otomasyon maliyetini 45 bin liralara düşüreceğiz” diye konuştu.

Kent yaşamının kalitesi artacak
Proje hakkında detaylı bilgi veren İZKA Genel Sekreteri Murat Yılmaz Çoban, “Günümüzün rekabetçi ortamında bilgi teknojilerini mutlaka takip etmek gerekiyor. Bu anlamda bizim bu projedeki amacımız İzmir kent yaşamının kalitesini ve marka değerini arttırmaktı. Böyle projeler sayesinde özel sektörün önemli isimleri projektörlerini İzmir’e çeviriyor” ifadelerini kullandı.

Bu projede yer almak gurur verici
EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz İzmir ve ilçeleri için çok önemli olan bu projede yer almaktan büyük gurur duyduklarını belirterek, “Biz ürettiğini, deneyimini, bilgisini halkın faydasına kullanan bir üniversiteyiz. BORBEL E - Kent Bilgi Sistemi, halkın gündelik yaşantısına katkı sağlayacak. Proje bu açıdan çok önemsiyoruz” dedi.

Amacına uygun, başarılı bir proje
Bornova Kaymakam’ı Mustafa Gündoğan ise Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nda 2009 – 2013 yılları arasında genel sekreterlik yaptığını hatırlatarak, “Bu proje bilgi toplumunun desteklenmesi yolunda Kalkınma Ajanslarının amacına hizmet eden çok güzel bir proje olmuş. Bir yandan da kentteki kurumları biraraya getirmesi anlamında çok önemli. Emek veren herkesi kutluyorum” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Bilgi Ağları Şube Müdürü Kadir Yıldız, Belediye olarak bilişim alanında yaptıkları çalışmaları anlatırken, Bornova Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Jülide Kesken, açılış toplantısında da yer aldığı bu önemli projenin başarıyla tamamlanmasının kendisini de çok mutlu ettiğini söyledi. Bornova Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Hamamcılar ise koordinatörlüğünü yaptığı projenin detaylarını anlattı.

Kaynaklar daha verimli ve etkin kullanılacak
BORBEL E - Kent Bilgi Sistemi projesi ile Bornova Belediyesi’nin farklı birimlerde halen kullanılmakta olan Arşiv Yönetim Sistemi (AYS), Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) ve bilgi teknolojileri uygulamaları, birbirleri ve Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS) ile entegre hale getirilecek. Mevcut Yönetim Bilgi Sistemi’nin iyileştirilerek bu sistemin İzmir Büyükşehir Belediyesi CBS ile veri alışverişi sağlanacak.

Vatandaşın yerel yönetim hizmetlerine erişiminin kolaylaştırılması amacıyla belediye hizmetlerinin e-devlet uygulaması, internet ve mobil teknolojiler üzerinden sunulması yaygınlaştırılacak. İZKA tarafından 750 bin TL hibe alan Bornova Belediyesi projede İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ege Üniversitesi ile işbirliği içerisinde bulundu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

10 yılda 20 kat büyüyecek

TÜBİTAK Başkanından öğrencilere müjde

Intel ve BAU’dan iş birliği

Zirvede ‘Lucia’ sürprizi

Yapay zekâ hayatımızın ayrılmaz bir parçası olacak

Günümüzün Bilinmeyen Dünyası

Arşiv