Bornova Belediyesi’nden coşkulu 9 Eylül kutlaması

  • 0
  • 923
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunu simgeleyen 9 Eylül’ü coşkulu bir programla kutlayacak. Türk süvarilerinin İzmir’e ilk girdiği yer olan Belkahve’deki Atatürk Anıtı’nda yapılacak törenle başlayacak kutlamalar, Kurtuluş Savaşı’nın bittiği gün olan 9 Eylül’ün coşkusunu yansıtacak
9 Eylül’ü büyük bir coşkuyla kutlayacaklarını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil okyay Sındır, bunun için dopdolu bir program hazırladıklarını söyledi. Türkiye’de özgürce yaşayan herkesin bunu başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere inançlı ve kararlı Türk askerine borçlu olduğunu söyleyen Başkan Sındır, “Bizlere bu günleri hediye edenleri minnetle ve şükranla anıyorum” dedi.
 
Bornova için daha anlamlı
Bornova’nın geçmişte, İzmir’in merkezinden 10 kilometre mesafede ayrı bir kasaba şehri konumunda olduğunu, bu nedenle de 9 Eylül’ü kendi bağımsızlığını kutladığı bir gün olarak benimsediğini belirten Başkan Sındır, “Geçmişimizden gelen bu geleneğin de katkısıyla 9 Eylül’ü Boronva’da bambaşka bir coşkuyla kutluyoruz. Böyle kutlamaya da devam edeceğiz” dedi.
 
İlk törenin Belkahve’deki Atatürk Anıtı’nda yapılacağını belirten Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Burada halk oyunları gösterileri, zeybek oyunları olacak. Ardından Türk subaylarının Bornova’dan İzmir’e girdiği ilk gün şehit olan iki asker için yapılan Ege Üniversitesi Hastanesi’nin önündeki Şehitlik’te anma töreni yapacağız. Ardından da Bornova Belediyesi Nikah ve Meclis Salonu’nda Ege Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hasan Mert’in vereceği konferansı dinleyeceğiz. Mert’in ‘Kurtuluş Savaşı’nda Bornova Tarihi’ konulu sunumunda ilçemizin kurtuluşunu tarihsel bilgi ve belgeleriyle öğreneceğiz” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

ESHOT’a kalite tescili

İzmir Kentsel Gıda Stratejisi Belgesi'yle bu sürecin parçası olacağız

ADD’ye tam destek

Çiçek Festivali 25. Kez Kapılarını Açtı

Cumhuriyet tarihinin en önemli kırılma noktalarından biridir

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu düzenlemesi

Arşiv