Bornova Belediyesi’nin kursları ile hayata bağlanıyor  

Bornova Belediyesi’nin pilates, aerobic, yoga ve step kursları Filiz Cankıymaz’ın kolon kanseriyle mücadelesine en büyük destekçi oldu.

  • 0
  • 406
Bornova Belediyesi’nin kursları ile hayata bağlanıyor  
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi’nin pilates, aerobic, yoga ve step kursları Filiz Cankıymaz’ın kolon kanseriyle mücadelesine en büyük destekçi oldu. 43 yaşındaki Cankıymaz, 6 ay önce Altındağ Atatürk Kültür Merkezi’nde başladığı eğitimler sayesinde kendini daha iyi hissetmeye başladı. Kolon kanseri ile mücadelede hareket etmenin önemine dikkat çeken Filiz Cankıymaz, “Hastalıkları yenmek istiyorsak hayatın içinde olmalıyız” dedi.
  
Filiz Cankıymaz. O, Bornova Belediyesi’nin yedi merkezde verdiği  pilates, aerobic, yoga ve step eğitimlerine katılan kursiyerlerden sadece biri. Kendisini diğer kursiyerlerden ayıran özelliği ise kolon kanseri olması. 43 yaşındaki Filiz Cankıymaz, 4 yıl önce yakalandığı hastalıkla mücadelede sporun çok önemli olduğunu düşünüyor. İşte bu nedenle doktorunun da tavsiye ile Bornova Belediyesi’nin Altındağ Atatürk Kültür Merkezi’nde verdiği pilates, aerobic, yoga ve step kursuna katılıyor. 
 
Kolostomi ve Ostomoliler Derneği’nde aktif olarak görev yapan Filiz Cankıymaz, hareket etmenin; bağırsakları çalıştırma  ve çok önemli olduğunu söylüyor. 48 yaşındaki Eşi Talat Cankıymaz’ın da 16 yıldır aynı hastalıkla mücadele ettiğini söyleyen Filiz Hanım, kolon kanseri hastalarının mutlaka haraket etmesi gerektiğini söylüyor.
 
21 yaşında bir oğlu olan Cankıymaz, “Altındağ’da oturuyoruz. Böyle bir kurs açıldığı duyunca hemen geldim. 6 aydır da devam ediyorum. Ciddi anlamda faydası oluyor. Bornova Belediyesi’ne böylesi bir imkanı bizlere sunduğu için çok teşekkür ediyorum. Benim gibi hastalıklarla mücadele eden insanlara tavsiyem; mutlaka hayatın içerisinde olsunlar, böylesi akvitelere katılsınlar. Kendilerini kesinlikle dış dünyaya kapatmasınlar” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bostanlıspor'un futboldaki hedefi; futbolcu yetiştirmek...

Urla hedef büyüttü

Pamukşeker Selin Urla' nın gururu

TSYD İzmir Şubesi, Göztepe Kulübü'nü ziyaret etti

2. Ayak kupaları sahiplerini buldu

Başarılı sporculardan Başkan Günel'e ziyaret

Arşiv