Bornova’da coşkulu 9 Eylül kutlaması

  • 0
  • 1.046
Yazı Boyutu:

İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 91.yıldönümü Bornova Belediyesi’nin coşkulu organizasyonu ile kutlandı. 9 EylülŞehitliği’ndeki çelenk sunumunun ardından Türk süvarilerinin İzmir’e ilkgirdiği yer olan Belkahve’deki Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Yakılanmeşalenin coşkusu, İzmir Zeybek Ekibi’nin gösterisi ve Mustafa Kemal Atatürk’ünsevdiği şarkıların seslendirildiği mini bir konserle doruğa ulaştı

İzmir’in özgürlüğüne yeniden kavuştuğu günolan 9 Eylül, Bornova’da coşkuyla kutlandı. İlk olarak Türk subaylarınınBornova’dan İzmir’e girdiği gün şehit olan iki askerin anısına yapılan EgeÜniversitesi Hastanesi’nin önündeki 9 Eylül Şehitliği’nde çelenk sunum töreniyapıldı.

Türk süvarilerinin İzmir’e giriş yaptığı,Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de 9 Eylül’den bir gün önce İzmir’ebaktığı Belkahve’de ise coşkulu bir tören yapıldı. Gençler ve çocuklaryanlarında getirdikleri bayraklarla Belkahve’deki Atatürk Anıtı’nda anlamlı birgörüntü oluşturdu. Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları tam 91 yılönce yaşananların anlatıldığı “Kurtuluş Destanı” şiirini okudu. İstiklalMarşı’nın okunması ve zeybek gösterisi yapılırken yapılan tüfek atışları törenerenk kattı. Belkahve’ye gelen vatandaşlar ellerindeki bayraklarla ‘Kurtuluş’coşkusunu büyüttü. Bornova Beledilesi Türk Sanat Müziği Korosu’nun Atatürk’ünsevdiği şarkılardan oluşan mini konseri ilgiyle dinlendi.

Törene Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr.Kamil Okyay Sındır, eşi Rana Sındır, Bornova Kaymakamı Dr. Kadri Canan, 57.Topçu Tugayı Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Yıldırım, meclis üyeleri, muhtarlar vevatandaşlar katıldı.

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. KamilOkyay Sındır, Belkahve’deki Atatürk Anıtı’nın önünde yaptığı konuşmada 9Eylül’ün hem İzmir hem de Türkiye için büyük anlam taşıdığını belirterek,Kurtuluş Savaşı’nın bütün dünyadaki ezilen sömürülen halklara örnek olduğunu vebağımsızlık mücadelelerinin kıvılcımını yaktığını söyledi. Başkan Sındır,“Kurtuluş Savaşı 9 Eylül 1922’de İzmir’e Bornova’dan giriş yapan süvarilerin,kendilerine sunulan suyu, ekmeği peyniri sadece biraz yavaşlayıp aldıkları,yollarına durmadan devam ettikleri yürekten yapılan bir mücadeledir” dedi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurttabarış dünyada barış” sözünü hatırlatan Başkan Sındır, “Ulus olarak KurtuluşSavaşı sonrasında hiçbir zaman ve hiçbir yerde bir savaş çığırtkanlığı vetoprak alma gayreti içinde olmadık. Mustafa Kemal Atatürk, “Zorunlu olmadıkçasavaş cinayettir” sözüyle Kurtuluş Savaşı’nın bağımsızlık mücadelesi yönünüortaya koymuştur” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız

162 bin araç, 1 milyon civarında kişi

Bayram sonrası sokağın nabzını tuttu

Ayvalık'ta coşkulu karşılama

Arşiv