Bornova’da Homeros Kısa Öykü Yarışması Heyecanı

Bornova Belediyesi’nin Türk edebiyatına kısa öyküler kazandırmak amacıyla her yıl düzenlediği 'Homeros Kısa Öykü Yarışması' için başvuru süreci devam ediyor.

  • 0
  • 636
Bornova’da Homeros Kısa Öykü Yarışması Heyecanı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi’nin Türk edebiyatına kısa öyküler kazandırmak amacıyla her yıl düzenlediği 'Homeros Kısa Öykü Yarışması' için başvuru süreci devam ediyor. Bu yıl 6’ıncısı gerçekleşen yarışmada ilk üç eserin yanısıra jüri özel ödülü de verilecek. Yarışmanın son başvuru tarihi ise 11 Ağustos.
 
Fiziki yatırımların yanısıra kültürel hizmetlere de özel bir önem veren Bornova Beledyiesi bu anlamda önemli proje ve hizmetleri hayata geçiriyor. Bu çalışmalardan biri de Türk edebiyatına kısa öyküler kazandırmak amacıyla gerçekleştirilen Homeros Kısa Öykü Yarışması.
 
Bornova Belediyesi’nin bu yıl 6’ıncısını düzenlediği 'Homeros Kısa Öykü Yarışması' için başvurular devam ediyor.  Son başvuru tarihi 11 Ağustos yarışmaya, 18 yaşından büyük Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları katılabiliyor. Yarışma sonunda dereceye giren eserlerden birinciye 5 bin, ikinciye 3 bin, üçüncüye  ise 2 bin lira para ödülü verilecek. Ayrıca jürinin gerek gördüğü durumda bin liralık Jüri Özel Ödülü’de sahibini bulacak.
 
Katılım koşulları  
Katılan eserlerin daha önce basılmamış ve herhangi bir yarışmadan ödül almamış olması gerekiyor. Konu seçiminin serbest olduğu yarışmaya, her yazar sadece bir eserle katılabiliyor. Öyküler en fazla 5 sayfa olacak. Eserler kargo ile gönderilecek. İnternet ya da elden yapılan teslimatlar kabul edilmeyecek. Jüri, en geç 11 Ağustos saat 17.30'a kadar teslim edilen eserleri 21 Ağustos- 6 Ekim 2017 tarihleri arasında değerlendirmeye alacak.
 
Her yıl yüzlerce eserin gönderildiği yarışmanın seçici kurul üyeliklerini bu yıl; Dil Derneği İzmir Temsilcisi Yunus Bekir Yurdakul, Şair Yazar Tuğrul Keskin, Şair Yazar Mavisel Yener ve Yazar Gönül Çatalcalı yapacak.
 
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila İzmir’de kültürün başladığı yerin Bornova olduğunu hatırlatarak, “Yeşilova Höyüğü’ndeki 8500 yıllık buluntular bunu kanıtladı. Bugün de bu kültür öncülüğümüz devam ediyor. Bornova’dan Türk Edebiyatı’na yeni öyküler kazındırmak için düzenlediğimiz Homeros Kısa Öykü Yarışması’na her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun ilgi var” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı

“Maratonİzmir” için geri sayım başladı

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız

162 bin araç, 1 milyon civarında kişi

Arşiv