Yazı Boyutu:
BornovaBelediyesi'nin Aile Planlaması ve Üreme Sağlığı Derneği ile birliktehayata geçirdiği 'Lider Kadın Eğitimi'' Altındağ'da başladı. Dokuzuncusudüzenlenen eğitimde ilk dersi Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil OkyaySındır verdi. Başkan Sındır, güvenli gıda konusunda bir sunum yaptı.
BornovaBelediyesi'nin Aile Planlaması ve Üreme Sağlığı Derneği ile birliktedüzenlediği Lider Kadın EğitimiAltındağ Halkın Üniversitesi Toplum KalkınmaMerkezi'nde başladı. Eğitimin ilk gününde Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr.Kamil Okyay Sındır da kadınların yanında oldu. Amaçlarının kadınların ufkunuaçmak olduğunu ifade eden Başkan Sındır, Burada alacağınız eğitimlerle uzman olmanızbeklenmiyor. Sizler edindiğiniz bilgilerle kendinizi geliştirecek veçevrenizdekiler için yol gösterici olacaksanızdiye konuştu.
Dokuzuncusu düzenlenen eğitimin ilk dersini veren Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr.Kamil Okyay Sındır, tarımda kullanılan insan sağlığına zararlı ilaçları,hormonlu ve GDO'lu gıdalar ile bunlar arasındaki farkları anlattı. Eğitimekatılan kadınlardan taze meyve ve sebzeleri mevsiminde tüketmesini ve mutlakaakan suda yıkamalarını istedi.
Bugüne kadar 200ü aşkınmezun veren Lider Kadın Eğitimi'nde Kadına Yönelik Şiddet, TacizdenKorunma, Öfke Kontrolü, Kanser ve Aile Planlaması gibi konularda dersler veriliyor. Dersler, günde iki saat olmak üzere toplam 20 saatsürüyor. Devam zorunluluğu olan eğitimi tamamlayan Lider kadınlar sertifikaalıyor, önce ailelerine sonrada çevrelerine yardımcı oluyor.










