Bornova’da yüzme keyfi kışın da devam ediyor

  • 0
  • 1.259
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi’nin Işıkkent’te hizmete açtığı yarı olimpik yüzme havuzu, çocuk, genç, yetişkin ve kadınlara yönelik yüzme kursları kışın da devam edecek. Yüzme dalında aldıkları şampiyonluklarla Bornovalıların gururu olan eğitmenlerin verdiği kış kursları Ekim ayında başlayacak. Böylece Bornovalılar, yarı olimpik yüzme havuzlarında yılın 12 ayı kesintisiz yüzme şansı buluyor
 
Yaptığı yatırımlarla adından söz ettiren Bornova Belediyesi sosyal işler ve spor faaliyetlerinde de örnek oluyor. Işıkkent Spor Tesisleri’nde yarı olimpik havuzlarda yaz boyunca yüzme keyfi yaşayan her yaştan Bornovalı bu zevki kışın da almaya devam edecek. Işıkkent Spor Tesisleri, yarı olimpik açık ve kapalı havuzlaru her yaştan Bornovalıya kışın da hizmet vermeye devam devam edecek. Alanlarında pek çok ödül ve şampiyonluk alan eğitmenlerin vereceği yüzme kurslarına kış ayları boyunca 600 kişi katılarak eğitim alabilecek. Yüzmenin ekonomik ve sağlıklı bir ortamda öğretildiği tesislerdeki kurslar Ekim ayında başlayacak.
Çocukların yanısıra özellikle yetişkin ve kadınlara yönelik yüzme kurslarına da ağırlık verilen Işıkkent Spor Tesisleri’nde Pazartesi hariç her gün kurslar düzenleniyor. Mesai saatleri içinde yüzme kurslarına katılma imkanı bulamayan İzmirliler için 19.30-20.30 seansı düzenleniyor. Havuz suyu kalitesinin yüksek standartlara göre sürekli kontrol edildiği tesisler, aylık 100 liralık kurs ücretiyle öne çıkıyor. Genel yüzme kurslarının yanısıra her sabah bayanlara özel seans da düzenleniyor.
 
Bornova Belediyesi Işıkkent Spor Tesisleri’nde yüzme kurslarına katılan çocuklar, gençler ve yetişkinler, 10 eğitmen ve 4 cankurtaran eşliğinde eğitim alıyor. Kurslarda yüzme bilenler ve bilmeyenler ayrı ayrı ders alıyor. Cuma günleri ise sosyal hizmet programı kapsamında engelliler ve maddi durumu yetersiz vatandaşlara ücretsiz yüzme eğitimi veriliyor. Sabah 09.00’dan akşam 18.00’e kadar hizmet verecek tesiste günde 4 ayrı grup için eğitim imkanı sunuluyor. Yüzme kursları için istenen 100 liralık bedelin karşılığında belli merkezlere ücretsiz servis hizmeti de veriliyor. Ayrıca iki kardeşin yüzme kursuna katılması durumunda kardeş indirimi de yapılıyor.
 
Fiziki yatırımların yanı sıra sanat, kültür ve spor alanında da yurttaşlara en geniş şekilde hizmet vermek için projeler ürettiklerini belirten Bornova Belediye Başkan Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Bornova’da sporun her dalında elimizden gelen katkıyı koymaya çalışıyoruz. Bu katkılar gençlerimizin ve ülkemizin geleceği için çok önemli. Bu bilinçle hareket ediyoruz. Işıkkent Spor Tesisleri’ndeki yüzme kurslarımız büyük ilgi görüyor. Türkiye’ye örnek olan tesisimizde verilen eğitimin kalitesi oldukça yüksek. Yüzme eğitmenlerimiz katıldıkları yarışmalardan ödüllerle dönüyorlar. Bu da bizim ne kadar doğur bir iş yaptığımız gösteriyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

En hızlı, en zevkli, en anlamlı maraton

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

Arşiv