Bornova kırmızıya boyandı

  • 0
  • 918
Yazı Boyutu:

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Bornova’da büyük bir coşkuyla kutlandı. Fener Alayı, ellerinde Türk Bayraklarıyla yürüyüşe katılanlarla birleşince Mustafa Kemal Caddesi kırmızıya boyandı. Fener Alayı’nın Bornova Cumhuriyet Meydanı’na ulaşmasıyla doruğa ulaşan coşku, Funda Arar konseriyle tamamlandı. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ın, “Cumhuriyetimizin evlatlarından birisi” diye hitap ettiği Funda Arar, karnını göstererek “Bir Cumhuriyet çocuğu da yolda, yakında geliyor” dedi. 8 aylık hamile olmasına rağmen hareketli danslarıyla birbirinden güzel şarkılarıyla sahnede devleşen Funda Arar, en büyük alkışı İzmir’in Kavakları ve İzmir Marşı’nı söylerken aldı
 
Bornovalılar 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın coşkusunu, Fener Alayı yürüyüşü ve Funda Arar konseriyle yaşadı. İş Bankası viyadük ayaklarında toplanan her yaştan binlerce Bornovalı,  Cumhuriyet Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. Büyüyerek onbinleri bulan Fener Alayı coşkusu, Bornova Belediyesi’nin Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediği Funda Arar konserinin coşkusuyla birleşti.
 
Spordan kültüre, sanattan eğitime kadar sağladığı olanaklarla gençlerin geleceğe hazırlanmasına katkıda bulunan Bornova Belediyesi, ulusal coşku kaynağı olan 19 Mayıs’ın ruhunu da Bornova Cumhuriyet Meydanı’na taşıdı. Onbinlerin doldurduğu Meydan’da Funda Arar’ın konseri büyük ilgiyle izlendi.
 
“Cumhuriyet Çocuğu” geliyor
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ın, “Cumhuriyetimizin evlatlarından birisi” diye hitap ettiği Funda Arar, karnını göstererek “Bir Cumhuriyet çocuğu da yolda, yakında geliyor” dedi. Herkesin çocuklarını Atatürk’e ve cumhuriyete sahip çıkan bireyler olarak yetiştirmesinin boynunun borcu olduğunu ifade eden Başkan Sındır, Meydanı’ı dolduran onbinlere ‘Atatürk’ ismini hep bir ağızdan söyletti. Bu sesle adeta Bornova yankılandı. 8 aylık hamile olmasına rağmen hareketli danslarıyla birbirinden güzel şarkılarıyla sahnede devleşen Funda Arar, en büyük alkışı İzmir’in Kavakları ve İzmir Marşı’nı söylerken aldı.
 
Konserin başlangıcında bir konuşma yaparak İzmirlilere seslenen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da, bütün dünyaya örnek olan ulusal kurtuluş mücadelesinin il meşalesini yaktığını hatırlatarak, “Atatürk ölmedi, yüreklerimizde yaşıyor, sonsuza kadar da yaşatacağız” dedi. 19 Mayıs’ı Atütürk’ü anarak ve yüreklerinde yaşatarak coşkuyla kutladıklarını söyleyen Başkan Sındır, “Hepimizin cumhuriyetimize, birlik ve beraberliğimize, birarada kardeşçe yaşam anlayışına sahip çıkması gerekiyor” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çiğli’de Coşkulu 1 Mayıs Kutlaması

1 Mayıs'ta çalışanlarıyla bir araya geldi

Emeğin gücüyle geleceği inşa edeceğiz!

Bize her yer Taksim

Meydanlar bizimdir

Çeşme’de 1 Mayıs coşkusu

Arşiv