Bornova LYS şampiyonu çıkarmanın gururunu yaşıyor

  • 0
  • 936
Yazı Boyutu:

LYS Türkiye birincisi Mert Mestanoğlu, kazandığıbaşarının sevincini Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ilepaylaştı. Ailesiyle birlikte BornovaÇamdibi’nde yaşayan şampiyon, Başkan Sındır’ı makamında ziyaret etti

LYS MF-2 ve MF-3 puantürlerinde 500'er tam puan alarak Türkiye birincisi olan Mert Mestanoğlu,Babası Metin Mestanoğlu ile birlikte Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. KamilOkyay Sındır’ı ziyaret etti.  

Çamdibi Yıldırım Bayezıt İlköğretimOkulu’nu bitirdikten sonra İzmir Fen Lisesi'ni kazanan Mert, ‘‘Çamdibi’ndedoğup büyüyen biri olarak böylesi bir başarıyı Bornova’ya kazandırdığım içi çokmutluyum’’ dedi. 

‘İlçemizin gururuoldun’’ dediği Mert’i kutlayan Başkan Sındır, ‘‘Öncelikle ailen veöğretmenlerin başta olmak üzere başarında emeği olan herkese teşekkür ediyorum.Senin başarın Çamdibi’nin, Bornova’nın başarısı’’ diye konuştu. BornovaBelediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, hangi üniversite ve hangi bölümüseçeceği konusunda henüz karar vermediğini söyleyen şampiyon öğrenciye 30yıllık bir akademisyen olarak nasihatlerde de bulundu.

Bornova Belediyesi olarakeğitime büyük önem verdiklerine dikkat çeken Başkan Sındır, ‘‘BELGEMDersanesi’nden her yıl binlerce öğrenci ücretsiz olarak yararlanıyor.Türkiye’ye örnek olan Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi ve Genç Kaşifler BilimEvi’nde geleceğin bilim insanlarını yetiştiriyoruz. Tüm bunların yanı sıra MilliEğitim Bakanlığı’nın sorumluluğunda olsa da her yıl yaklaşık 1.5 milyon liraayırarak ilçe sınırlarımızdaki okulların bakım ve onarımlarını yapıyoruz. Buanlamda Mert Mestanoğlu’nun bizlere yaşattığı gurur da büyük bir moral oldu ’’diye konuştu. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Egeli gençler Gripin’le coştu

Öğrenciler bilim ve sanat şenliğinde bir araya geldi

Ege Üniversitesi 69 yaşında

Parsa, son yolculuğuna uğurlandı

Ege’ye Vefa Yılı Şenlik Yürüyüşü

Hemşireler Geleceği Şekillendiriyor

Arşiv