Bornova’nın gururu oldular

  • 0
  • 569
Bornova’nın gururu oldular
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bornova İşitme Engelliler Spor Kulübü, bu yıl hayata geçirilen İşitme Engelliler Futbol Süper Ligi’nde ilk maçına çıktı. Bornova Şehir Stadyumu’nda Konya İşitme Engelliler Spor Kulübü ile oynanan karşılaşmayı Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da izledi. Başkan Atila, “Bornova İşitme Engelliler Spor Kulübü Futbol Takımı sadece Bornova ve İzmir değil Ege Bölgesi’nden tek takım olarak Süper Lig’de mücadele ediyor. Tüm hemşehrilerimizi bundan sonraki maçlarında tribünlerde desteklemeye çağırıyorum” dedi.

 

 

Bornova, 2014-2015 sezonunda ilk kez Süper Lig uygulamasına geçilen işitme engelliler futbolunda bütün kulüplere örnek olacak mücadeleye ev sahipliği yaptı. 10’arlı 4 grup içinden ilk üçe kalarak Ege Bölgesi’nin Süper Lig’deki tek temsilcisi olma başarısını gösteren Bornova İşitme Engelliler Spor Kulübü, sezonun ilk maçında Konya İşitme Engelliler Spor Kulübü’nü ağırladı. Bornova Şehir Stadyumu’nda oynanan ve centilmence geçen ilk maçı 3-2’lik skorla konuk ekip kazandı.

 

Karşılaşmayı Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da izledi. İşitme kaybı yüzde 55’in üzerinde olan sporcuların yer aldığı işitme engelli futbol takımlarının, sahada gösterdikleri mücadeleyle engelleri aştıklarını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Bornova İşitme Engelliler Spor Kulübü Futbol Takımı sadece Bornova ve İzmir değil Ege Bölgesi’nden tek takım olarak Süper Lig’de mücadele ediyor. Tüm hemşehrilerimizi bundan sonraki maçlarında tribünlerde desteklemeye çağırıyorum” dedi.

 

Voleybolda Türkiye Şampiyonu

 

Bornova İşitme Engelliler Spor Kulübü sadece futbol değil voleybolda elde ettiği başarıyla da gurur kaynağı oldu. 2013-2014 sezonunda Türkiye Şampiyonu olan voleybol takımı, 10-14 Aralık tarihlerinde İtalya’nın Pesaro kentinde düzenlenecek Avrupa Şampiyonlar Ligi’ne mücadele etmeye hak kazandı.

 

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bostanlıspor'un futboldaki hedefi; futbolcu yetiştirmek...

Urla hedef büyüttü

Pamukşeker Selin Urla' nın gururu

TSYD İzmir Şubesi, Göztepe Kulübü'nü ziyaret etti

2. Ayak kupaları sahiplerini buldu

Başarılı sporculardan Başkan Günel'e ziyaret

Arşiv