Bornova’nın minik sporcuları temelden yetişiyor

Bornova Belediyesi minik bedenleri geleceğe hazırlamak için “ Hareket Eğitimi Kursu” açtı. 4-6 yaş arası çocuklara yönelik çocuk gelişim programı kapsamında gerçekleştirilecek “ Temel Hareket Eğitimi ” kursları 30 Temmuz’da başlayacak.

  • 0
  • 452
Bornova’nın minik sporcuları temelden yetişiyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi minik bedenleri geleceğe hazırlamak için  “ Hareket Eğitimi Kursu” açtı. 4-6 yaş arası çocuklara yönelik çocuk gelişim programı kapsamında gerçekleştirilecek “ Temel Hareket Eğitimi ” kursları 30 Temmuz’da başlayacak. Kursa katılacak çocuklar hem spor yapacak, hem de arkadaşlarıyla birlikte eğlenceli saatler geçirerek sosyal yaşamın içine girecek. 
 
Bornova Belediyesi çocukların temel hareket yeteneğini geliştirmek amacıyla 2013, 2014 ve 2015 doğumluları kapsayan “Hareket Eğitimi Kursu” açtı. Salı ve Perşembe olmak üzere haftada 2 gün birer saat olarak gerçekleştirilecek kurslar 30 Temmuz’da başlayacak. 
 
Minikler ilgi alanlarına göre yönlendirilecek 
Mini trambolin, jimnastik çemberi, sünger top, minyatür futbol kalesi, kedi merdiveni, denge minderi,  gibi materyallerle verilecek eğitimlere katılacak çocukların; kurs sonunda sıçrama, esneklik, kuvvet, isabet, denge gibi becerileri test edilecek. Uzman antrenörler tarafından verilecek eğitimler ile temel hareket yeteneği geliştirilen çocuklar ilgi alanlarına göre Bornova Belediyesi spor okullarının diğer branşlarına yönlendirilebilecek. 
 
Çocukların küçük yaşlarda spora yönlendirilmesinin önemini vurgulayan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ “Bu kurslar sayesinde çocuklarımızın fiziksel olarak daha sağlıklı bireyler olmasına katkı sağlayacağız. Aynı zamanda kendilerini keşfedecek ve daha iyi ifade edebilecekler. Problem çözme yetenekleri gelişecek,  yaratıcılıklarını ortaya koyma anlamında da kendilerine çok şey katabilecekler” dedi. 
 
Eğitimler ve kurs kayıt başvuruları Altındağ Atatürk Kültür Merkezi Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek. Kurs ile ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyenler 0232 99 29 29 numaralı telefondan dahili 1826 ve 1828’i arayabilirler.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

DAÇKA ligde fırtına

TSYD ile Altınordu'dan iş birliği

3. Ayak ödülleri sahiplerini buldu

TSYD İzmir, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici'yi ziyaret etti

Arşiv