Bornova, Sanata ve sanatçıya sahip çıkıyor

  • 0
  • 813
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesiçok özel bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Türkiye’nin dört bir yanındakitarihi ev, hükümet binası ve camilerin birebir kopyaları Uğur Mumcu Kültür veSanat Merkezi’nde sergileniyor

 

Kültür ve sanatta öncü Bornova Belediyesi, bu alanlardaçalışmalar yapan vatandaşlara sahip çıkıyor. Asıl mesleği marangozluk olan 61yaşındaki Nezih Sarbay, 33 yıl önce yapmaya başladığı maket evlerini ilk kezsergileme şansı buldu. Maket-Art adlı kişisel maket sergisi, BornovaBelediyesi’nin katkıları ile Büyükpark içerisindeki Uğur Mumcu Kültür ve SanatMerkezi’nde kapılarını açtı. 

Kordon’daki yalılardan meşhur Kula evlerine, tarihi hükümetbinalarından camilere ve Ulu Önder Atatürk’ün Selanik’te dünyaya geldiği evekadar, birçok binanın birebir kopyası olan 21 maket meraklıları ile buluştu.

Bornova’da yaşayan Nezih Sarbay, eserlerini sergileme imkanısunan Bornova Belediyesi’ne teşekkür etti. Bugüne kadar yaptığı en özelmaketlerini sergiye açan sanatçı, tarihi ve kültürel değerlerimize sahipçıkmamız gerektiğini belirterek, ‘‘Her biri özel olan bu yapılar ne yazık kibirer birer yok oluyor. Ben bunun önüne geçmek için hepsi birbirinden güzelolan bu binaların maketlerini yapıyorum. Bazı şeyleri yıkmak kolaydır amayapmak hiç kolay olmuyor’’ dedi. 

Bornova’nın bir kültür ve sanat kenti olduğuna dikkat çekenBornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, ‘‘Tiyatro, resim, müzikve film atöyesi gibi kurslarla gelecek kuşaklara sanatı sevdirmeye çalışırken,bu alanlarda çalışmalar  yapan vatandaşlarımızı da her zaman destekoluyoruz’’ diye konuştu.

Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’ndekisergi 22 Eylül’e kadar ziyaret edilebilecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İşte şimdi bahar geldi

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

Arşiv