Bornova UĞUR Anadolu Lisesi Koruncuk Okulu

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Bornova Uğur Anadolu Lisesi Koruncuk Okulu oldu. Koruncuk Vakfı Başkanı Işıl Nişli, verilen katkı nedeniyle Bornova Uğur Anadolu Lisesi Müdürü Sunal Gürel Karapostal’a okul adına Koruncuk flaması ve plaket verdi. 

  • 0
  • 1.601
Bornova UĞUR Anadolu Lisesi Koruncuk Okulu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Bornova Uğur Anadolu Lisesi Koruncuk Okulu oldu. Koruncuk Vakfı Başkanı Işıl Nişli, verilen katkı nedeniyle Bornova Uğur Anadolu Lisesi Müdürü Sunal Gürel Karapostal’a okul adına Koruncuk flaması ve plaket verdi. 
Bornova Uğur Anadolu Lisesi öğretmen, öğrenci ve velileri, Koruncuk Vakfı’na destek vermek amacıyla, okul bahçesinde İzmir Koruncuk İyilik Günü Kermesi düzenledi. Okul bahçesinde kurulan stantlarda öğrenci, öğretmen ve velilerin hazırladığı yiyecekler, öğrencilerin bileklik, kitap ayracı ve broşlar, Koruncuk Vakfı’na ait bileklik, broş ve kupalar, öğretmenlerin kendileri için özel olan birer eşyasıyla, öğrencilerin hazırladığı Koruncuk Vakfı etiketli sular satıldı. Beden eğitimi öğretmenleri öncülüğünde hazırlanan “Sıkıysa Yap” parkurlarında oyun ve yarışmalar, Hint kınas ı ile el süslemeleri yapıldığı keremese katılan Koruncuk Vakfı Başkanı Işıl Nişli’de alışveriş yaptı, öğrencilerle özçekim gerçekleştirdi.

Proje ile ilgili bilgi veren Okul Müdürü Sunal Gürel Karapostal, korunmaya muhtaç çocukları “Her çocuk sevgiyle büyümeli” sloganı çerçevesinde sevgiyle büyüten, onları mutlu, eğitimli, iş sahibi bireyler olarak topluma kazandıran Koruncuk Vakfı’na, Bornova Uğur Anadolu Lisesi olarak destek vermek istediklerini ve bu amaçla kermes düzenlediklerini söyledi.
Karapostal, “tamamlanma çalışmaları süren çocuk köyüne okul olarak, eğitimciler olarak destek vermek istiyoruz. 450 öğrencimiz, eğitimcilerimiz ve velilerimiz ile 1 aydır bağışlar ve okul içinde çalışmalarımız var. Bu desteğimiz bugün ki etkinlikle sınırlı olmayacak. Sadece maddi anlamda değil, okul açıldıktan sonra kardeşleriyle bir araya gelmeleri, eğitim bursları verilmesi, yaz kampları hazırlanmasına kadar her türlü desteği vereceğiz. Türkiye’nin en güçlü eğitim kurumları olarak 140 adet Uğur okulumuzla Koruncuk Vakfı ile memleketimizin her yerinde birlikte çalışmalar yapacağız” dedi.
Koruncuk Vakfı Başkanı Işıl Nişli ise 1992’den beri çocuk köyleri kurma hedefinde olan, Koruncuk Vakfı’nın ikinci köyünün Urla Barbaros Köyü’nde açılma hazırlığının sürdüğünü belirterek, “Bu köy İzmir’e çok yakışacak. Tüm İzmir son derece heyecanlı. Çok güzel destekler alıyoruz. Türkiye’nin, Ege’nin sahipleniyor olması çok güzel. 15 dönüm arazi üzerine yayılmış olan kampüsümüzün 5 dönümü kapalı mekanlardan oluşuyor. Tefrişatları ve bahçe düzenlemesi kaldı” dedi.
Uğur Okulları’nın Koruncuk Dostu okul olmayı arzu etmelerinden duydukları mutluluğu dile getiren Nişli, “Projeyi öğrendikten sonra 4 elle çalıştılar. Pırıl pırıl sosyal sorumluluk projeleri aşılanmış öğrenciler var. Çok anlamlı. Bu birliktelikten büyük mutluluk duyuyoruz. Orada bir köy var uzakta köyümüz, hepimizin köyü. Teşekkürler Uğur Okulları” diye konuştu.

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv