Bornovalı ev kadınları Ankara’da tiyatro turnesinde

  • 0
  • 1.479
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’nde tiyatro grubu oluşturan ev kadınları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde “Çorak Toprak” adlı oyunu sahneledi. Ünleri İzmir sınırları aşan tiyatrocu ev kadınları Ankara Haymana Belediyesi Kültür Merkezi’nin açılışında da sahneye çıkmak üzere davet aldı. Bornovalı ev kadınları 16 mayıs ve 17 Mayıs’ta Ankara’da seyirci karşısına çıkıyor
 
Bornova Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’ndeki ev kadınları tiyatro grubu oluşturdu. Kadınlar, kendileri yazıp, yönetip oynadıkları “Çorak Toprak” adlı oyunu ilk kez 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde sahneledi. Ünleri İzmir sınırlarını aşan tiyatrocu ev kadınları oyunlarını sahnelemek üzere Ankara Haymana Belediyesi tarafından davet edildi.
 
Bornovalı ev kadınları Ankara’da Kültür Merkezi açılışında Anadolu’da çocuğu olmayan bir kadının yaşadığı dramı anlattıkları “Çorak Toprak” oyununu sahneleyecek. Ankara’da Bornova’yı temsil edecek olan ev kadınları, toplumsal mesaj vererek seslerini başkentten duyuracak. Oyun 16 Mayıs Çarşamba günü saat: 20.30’da, 17 Mayıs Perşembe günü ise saat 14.00’de sahnelenecek.
Bornova Belediyesi Kadın Danışma Merkezi Tiyatro Grubu’nun hazırladığı ‘Çorak Toprak’ oyununda 15 ev kadını rol alıyor. Oyun, ilk olarak geçen 8 Mart Kadınlar Günü’nde Çamdibi Kapalı Pazaryeri üzerindeki Nedret Güvenç Sahnesi’nde izleyicilerin beğenisine sunulmuştu. “Çorak Toprak” isimli oyun kadınların toplumdaki yeriyle ilgili çarpıcı ayrıntıları gözler önüne seriyor. Nezihe Araz’ın yazdığı “Çorak Toprak” adlı oyunu Gülizar Taşkın yönetiyor.
 
Bornova’da yaşayan ev kadınlarının belediye bünyesindeki Kadın Danışma Merkezi’nde bir tiyatro grubu oluşturarak oyun hazırlamalarından büyük mutluluk duyduğunu belirten Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “İlçemizde yaşayan ev kadınlarımız kurdukları tiyatro grubuyla Bornova’da sahneledikleri oyun için Ankara Haymana Belediyesi’nden davet aldılar. Bu benim için çok onur ve gurur verici bir durum. Bornovalı kadınlarımız Ankara Haymana Belediyesi Kültür Merkezi açılışında 2 gün üst üste hazırladıkları oyunu sergileyerek ilçemizi temsil edecekler. Bornova Belediyesi olarak kadınlara her alanda hizmet veriyoruz. Bir yandan sosyal projelerimizle onlara destek olurken bir yandan da sanatla kendilerini geliştirmeleri için fırsat yaratıyoruz” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Dostluk Kazansın gün sayıyor

Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin

Genç sanatçıdan keman resitali

Alice’den esinlendi

Doğa Kent Sanat Karma Sergisi Çetin Emeç'de

Arşiv