Bornovalı kadınlara doğuma hazırlık eğitimi

  • 0
  • 1.138
Yazı Boyutu:

Sağlık alanında hayata geçirdiği projelerle tümTürkiye’ye örnek olan Bornova Belediyesi, “Evde hamile, lohusa ve bebek bakımhizmeti” kapsamında bir ilki gerçekleştirdi. 30 kadın hamilelik süreciyleilgili bilimsel eğitim aldı 

BornovaBelediyesi, dört yıldır sürdürdüğü “Evde hamile, lohusa ve bebek bakım hizmeti”ninbir ayağı olarak ‘Doğuma Hazırlık Sınıfı’ açtı. İlki gerçekleştirilen çalışmakapsamında Altındağ, Naldöken, Doğanlar ve Mevlana Mahallesi’nden 30 kadınhamilelik süreciyle ilgili bilimsel eğitim aldı. Eğitimler, Özgül Gündüz HalkSağlığı Binası ve Altındağ Halkın Üniversitesi Toplum Kalkınma Merkezi’nde psikolojikdanışmanlar tarafından verildi. Anne adayları filmler ve diğer görsellereşliğinde gebelik, doğum ve doğum sonrası süreçleriyle ilgili bilgiler aldı.Eğitim bundan sonra da periyodik olarak devam edecek. 

Eğitimsonunda Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, 30 kadınakatılım belgesi verdi. Tüm katılımcılarla tek tek hatıra fotoğrafı çektirenBaşkan Sındır, sağlıklı nesillerin anne ve babalardan geçtiğini belirterek, “Buanlamda aldığınız eğitim çok önemli. Kendinizi eğitme ve geliştirme konusundakiçabanız nedeniyle hepinizi kutluyorum. Edindiğiniz bu bilgileriarkadaşlarınızla, akrabalarınızla mutlaka paylaşın. Ya da bu kurstan haberdaredin ki; çevrenize de bir katkınız olsun” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Yeşil şehirler için sıfır karbon binalar

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Arşiv