Bornovalılar şampiyonlardan yüzme öğreniyor

  • 0
  • 1.817
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi Işıkkent Yarı Olimpik Yüzme Tesisleri’nde görev yapan üç yüzme antrenörü, Marmaris’te yapılan Masterler Türkiye Yüzme Şampiyonası’nda 8 altın, 4 gümüş madalya aldı. Elde ettikleri derecelerle 6 Türkiye rekoru kıran sporcular, tesislerden yararlanan yüzlerce Bornovalıya yüzme öğretiyor
Bornova Belediyesi’nin yaklaşık bir yıl önce hizmete açtığı Işıkkent Spor Tesisleri’ndeki yarı olimpik yüzme havuzu şampiyon yetiştiriyor. Bornova Belediyesi kursiyerler ve vatandaşlara eğitim veren yüzme antrenörleri, sağlanan imkanlardan yararlanarak kendileri de başarılarına başarı ekliyor. Son olarak Marmaris’te düzenlenen Masterler Türkiye Yüzme Şampiyonası’nda alınan dereceler Bornova Belediyesi’nin bu alandaki başarısını ortaya koydu.
500’e yakın sporcunun yarıştığı Masterler Türkiye Yüzme Şampiyonası’nda, Bornova Belediyesi Işıkkent Spor Tesisleri yüzme antrenörlerinden Mert Elibol 4 altın madalya aldı. Elibol, 50 metre ve 100 metre sırtüstü ile 200 metre karışık da Türkiye rekoru kırdı. Doğuş Kubilayhan da 3 altın madalya 1 gümüş madalya aldı. 50 metre ve 100 metre serbest ile 50 metre kurbağalamada yeni Türkiye rekorunun sahibi oldu. Murat Düzkan ise 1 altın ve 3 gümüş madalya kazandı. Şampiyona’da 12 farklı dalda yarış yapıldı. Kazandıkları altın madalyalarla Bornova’nın gururu olup, yüzme tesislerindeki eğitimin kalitesini de gösteren sporcular, elde ettikleri başarılarda Işıkkent Spor Tesisleri’nde kendilerine sağlanan imkanlarının büyük etkisinin olduğunu söyledi.

Gurur duyduk
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Bornova Belediyemizin Işıkkent Spor Tesisleri’nde kapalı ve açık yarı olimpik yüzme havuzlarında 400’e yakın kursiyerimize 10 eğitmenimizle yüzme eğiimi vermeye devam ediyoruz. Ayrıca engelli ve otistik çocuklarımıza da yüzme eğitimi vererek gelişimlerine katkıda bulunuyoruz. Bizi onurladıran başka bir konu ise yüzme eğitmenlerimizin kendi alanlarında yetkin, etkin ve uzman olmaları. Aynı zamanda iyi birer yüzücü olan eğitmenlerimizin Türkiye Şampiyonası’ndan getirdikleri madalyalar Bornova halkımızı onurlandırdı. Kendileriyle gurur duyuyoruz. Başarılarının devamını diliyorum” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Şampiyonluk mücadelesi veren Karşıyaka’ya destek

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

En hızlı, en zevkli, en anlamlı maraton

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

Arşiv