Bostanlıspor Avrupa rekortmeni oldu

  • 0
  • 779
Bostanlıspor Avrupa rekortmeni oldu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

TürkiyeBayanlar Ragbi Şampiyonluğunu "yenilmeden ve gol yemeden" kazananBostanlıspor’un bu derecesinin “Avrupa Rekoru” olduğu öğrenildi.
 
Bostanlıspor Başkanı Avni Erboy, peşpeşe gelen başarıların çalışma ve geleceğedönük projelerini de arttırdığını ifade ederek, “sporcularımızın başarısı bizikamçılıyor. Bostanlıspor olarak futboldan, beyzbole kadar tüm branşlarımızdaiyi bir ekip olduk. Her geçen gün sporcu ve taraftar sayımız artıyor. Bu dabizi mutlu ediyor” dedi.
 
Erboy, Türkiye Şampiyonluğunu finalde son yılların şampiyonu Samsun’u 41-0yenerek, şampiyonada gol yemeden ve yenilmeden şampiyon bitiren bayantakımlarının Avrupa Rekoru kırdığını belirtti. Erboy, “Fransız antrenörümüzLoic Talhouet’in yaptığı araştırmaya göre bugüne kadar bu tip şampiyonalardayenilmeden ve gol yemeden, ikisini birden hiç bir takımın elde edemediğiniöğrenmiş. Bize de durumu anlattı. Resmi rekor sayılması için de gerekligirişimleri, TRF ve Association Européenne de Rugby (FIRA-Avrupa Ragbi Birliği)nezlinde yapacağız” dedi.
 
Erboy, ragbinin Karşıyaka’da daha da sevilmesi ve yayılması için KarşıyakaBelediyesi ve Karşıyaka Belediyespor ile işbirliği içine de gireceklerini, bukonuda belediye başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın isteği bulunduğunu dasözlerine ekleyerek, şöyle dedi:
“Önümüzdeki yıl erkek ragbi takımımız Türkiye 1. Liginde, pilot takımımızKarşıyaka Starları da 2. Ligde mücadele edecek. Tüm hazırlıklarımızı buna göreyapıyoruz. Bayanlarda da her iki ekibimizle hazırlıklarımıza eylül ayındabaşlayacağız. Bu kez 2 Karşıyaka takımı final oynayacak. Bu kadar da iddialıolacağız. Karşıyaka Belediyesinin desteğiyle Avrupa'da da söz sahibi olmakistiyoruz. Bu yıl ay yıldızlı bayrağımızı göğsümüzde taşıma gururu yaşayacağız”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

En hızlı, en zevkli, en anlamlı maraton

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

DAÇKA ligde fırtına

Arşiv