BOSTANLISPORLU SALİM AVRUPA KARMASI'NDA...

  • 0
  • 918
Yazı Boyutu:

İzmir Üniversitesi Bostanlıspor Amerikan Futbolu takımının milli oyuncusu Salim Kalpak, Avrupa Karmasında yer aldı… Polonya’da yapılan Euro-American Challenge Kupası’nda ABD ve Avrupa karması karşı karşıya geldiği karşılaşmada Avrupa Karmasının formasını giyen İzmir Üniversitesi Bostanlıspor oyuncusu Salim Kalpak başarılı oyunuyla otoritelerden olumlu not aldı. Salim’in yanı sıra Avrupa Karması'nda yer alan 5 Milli Takım oyuncularımız da performanslarıyla göz doldurdu.
Euro 2012’nin açılışı yapılan Varşova National Stadium’da oynanan maç Nobel Barış Ödülü sahibi Lech Walesa’nın para atışıyla başladı. 11 farklı ülkenin oyuncularından oluşan Avrupa Karması’nı temsilen Avrupa Birliği bayrağı göndere çekilirken ulusal marş olarak da Beethoven’ın 9. Senfonisi çalındı.  Yoğun ilgi gören ve 30,000 üzerinde seyircinin izlediği karşılaşma heyecanlı geçti.  Çekişmeli başlayan maçta öne geçen ABD karması ilk yarının sonunda Avrupa karmasının sayısını engelleyemeyince her iki takım da soyunma odasına 7-7 beraberlikle girdi. İkinci yarının başında Avrupa karması üst üste hatalar yapınca ABD karması maça ağırlığını koydu ve 34–7 kazandı.
İzmir Üniversitesi Bostanlıspor Amerikan futbol takımının başarılı oyuncusu Salim’in, A Milli takım formasının ardından Avrupa Karması formasını giymesinin kulüpleri için onur verici olduğunu ifade eden başkan Avni Erboy, şöyle dedi:
“2. Ligde yer alan ve geçen sezon şampiyonluğu son maçta kaçıran takımımız gelecek yıllarda A Milli Takımımız ve Avrupa Karmasına daha fazla sayıda oyuncu verecektir. Salim’in ilk olarak açtığı bu kapıdan yeni gençler geçecek ve bizleri gururlandıracaktır. Eylül ayının ortalarında Bostanlı Gode Cengiz Spor Tesislerinde çalışmalarına başlayacak olan Amerikan Futbolu Eğitim Okulumuza İzmirli gençleri bekliyoruz.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

En hızlı, en zevkli, en anlamlı maraton

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

Arşiv